DOLAR32,5993% 0.38
EURO34,8057% 0.18
STERLIN40,6512% 0.11
FRANG35,8917% 0.79
ALTIN2.505,15% 0,83
BITCOIN2.113.2695.453

Karaağaç’ta Dikiş-Nakış ve El Sanatları Kursu Açılıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Dikiş-Nakış ve El Sanatları Kursu Açılıyor

Ekim ayının gelmesiyle birlikte halk eğitim merkezlerinin yanı sıra mesleki eğitim merkezleri, açıköğretim kurumları ve bazı belediyelerin organize ettiği ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarında kayıt heyecanı yaşanıyor.

Bu kapsamda Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Karaağaç İlköğretim Okulu binasında biçki, dikiş, nakış ve el sanatları kursu açılmasına karar verildi. Usta Öğretici Semra Yılmaz’ın öncülüğünde eğitim görecek olan kursiyerler, yıl boyunca el emeği-göz nuru olarak hazırlayacakları eserlerini önümüzdeki yıl yaz başlarında düzenlenmesi planlanan sergi ile halkın beğenisine sunacak ve kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.

Halk Eğitim Merkezleri (HEM) bünyesindeki kurslara yıl boyunca kayıt yaptırılabiliyor. Eğitimlerin başlama tarihi ise başvuru durumuna göre şekilleniyor. Bir eğitimin başlayabilmesi için minimum 12 kişilik (rakam artabilir) başvurunun oluşması gerekli. Bu nedenle başvuru sonrası belirlenen kayıt kontenjanının dolmasını bekleyebilirsiniz. Bu bekleme süreci 1 hafta da sürebilir, 2 ay da sürebilir. Daha sonra, kayıtların tamamlanması ve eğitim sürecinin başlamasına karar veriliyor. Bu durumda sizlere bilgi verilerek kurslara katılıp katılmak istemediğiniz soruluyor. Bazen bekleme süresinde vazgeçenler de olabiliyor. Yıl boyunca devam edecek kayıtlardan yararlanarak kültür, sanat ya da mesleki eğitimlerden ücretsiz faydalanabilirsiniz ve yaygın eğitim otomasyonu üzerinden eğitim tarihi belirlenen kursları görebilirsiniz.

Karaağaç’ta açılması planlanan kursun başvuruları ve kayıtları başladı. Kurs için şu ana kadar 10 kursiyer başvuruda bulundu. 2 aday daha kurs talebinde bulunursa eğitim-öğretim faaliyetlerine 11 Ekim 2022 Salı günü başlanacak ve kursiyerler haftada 4 gün (salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri) eğitim görecek. Kursa katılmak isteyen adayların Kurs Usta Öğreticisi Semra Yılmaz ile ivedi şekilde iletişime geçmeleri gerekmektedir.

İletişim:

Semra YILMAZ – 0535 985 99 90

Karaağaç Haber olarak “Öğrenmenin yaşı olmaz.” diyen herkesi ücretsiz kurslara katılmaya davet ediyoruz.