DOLAR32,5451% -0.02
EURO34,9225% 0.08
STERLIN40,5963% 0.09
FRANG35,7011% 0
ALTIN2.435,30% 0,21
BITCOIN67.016,011.165

Karaağaç’ta Cami-Çocuk Buluşması

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Cami-Çocuk Buluşması

“Cami-Çocuk Buluşması” programı kapsamında ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler, Karaağaç Merkez Camii’ni gezdi.

camii_cocuk_bulusmasi

Karaağaç Merkez Camii imamı Mehmet Emin Özkan, Topallar Camii imamı Ahmet Kurt ve Hz. Ebubekir Sıddık Camii imamı Murat Keleş rehberliğinde camiyi gezip topluca ibadet eden çocuklar, Karaağaç Merkez Camii ile ilgili bilgi aldı.

ahmet_imam

Kur’an kursu ve şadırvanı da gezen öğrencilere, İslam’da caminin yeri ve önemi konularını anlatan Topallar Camii imamı Ahmet Kurt, yaptığı açıklamada: “Camilerimiz, asrısaadetten bugüne hem yapı, hem işlev olarak İslam’ın bütün esaslarını ve mesajlarını temsil eden kurum olma niteliğine sahiptir. Mescid-i Nebevi başta olmak üzere camilerimiz; medeniyete merkez, ilme ve irfana beşik, fakire ve kimsesize mesken, müminlere uhuvvet membaı olmuştur. Bünyesinde gönülleri cem eyleyen camiler; şehrin ruhu, mahallenin ve sokağın kalbidir. Bizler de din görevlileri olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza camii sevgisini şimdiden aşılamak istedik.” dedi.

murat_imam

Çocuk yaşta camilere gelmenin çok mühim olduğunu ifade eden Hz. Ebubekir Sıddık Camii imamı Murat Keleş: “Elhamdülillah, bugün camimiz çiçek açmıştır. Çocukların şen-şakrak sesleriyle camimiz gençleşmiştir. Eğer camilerde çocuk sesleri azalmışsa o millet kendi haline ağlasın. Eğer camilerde çocukların koşmaları, gülmeleri, sevinmeleri, sayıları artarsa o milletin istikbali parlaktır.” dedi.

camii_cocuklar

Cıvıl cıvıl sesleri ile camiyi şenlendiren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren imam-hatipler, program bitiminde çeşitli hediyelerle onları sevindirdi.