DOLAR32,5947% 0.36
EURO34,8625% 0.35
STERLIN40,6439% 0.11
FRANG35,9108% 0.86
ALTIN2.493,51% 0,36
BITCOIN2.137.9534.637

Karaağaç’ta 1 Vaka Daha Görüldü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’ta 1 Vaka Daha Görüldü

Karaağaç sakinlerinden Karşı Mahallede ikamet eden A. B. de (31) Koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alındı.

Sakarya / Kaynarca’da faaliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan A. B., edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık üç hafta önce soğuk algınlığı şikayetiyle doktora başvurdu. Yapılan muayenesinde grip teşhisi konulan A. B.’ye iki haftalık rapor verildi. Evli ve 1 çocuk babası olan genç adam, bu süreyi evinde dinlenerek geçirdi. Ay başında tekrar işbaşı yaparak çalışmaya başlayan A. B.’nin birkaç gün önce kuru öksürük, halsizlik, burun akıntısı ve yüksek ateş şikayetleri gelişmeye başladı. Ateşinin 39 dereceye çıktığını gören genç adam, Kronavirüse yakalanmış olabileceğini düşünerek hemen M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede yapılan muayene ve çekilen akciğer filmi ile tomografi (radyolojik teşhis yöntemi) sonuçlarına göre ilk tanıları soğuk algınlığı / grip gibi görünen ancak her ihtimale karşı kan tahlili alınıp Koronavirüs testi yapılan hastaya, virüsten korunma tedbirleri hatırlatılarak test sonucu belli olana kadar evinde kendini ayrı bir odada izole etmesi ve dinlenmesi gerektiği ifade edildi.

İlaç yazılıp taburcu edilen A. B.’nin Koronavirüs test sonucu ise bugün sabah saatlerinde belli oldu. Sonucu pozitif çıkan ve sağlık kurulu doktorları tarafından sonuçları incelendikten sonra sağlık durumu ve bundan sonra izlenmesi gereken yol haritası hakkında kendisine bilgi verilen A. B.’nin, sağlığının an itibari ile stabil (normal) seyrettiği, şu an için hastanede gözetim altında tutulmasını gerektirecek olumsuz bir durumun bulunmadığı, karantina şartlarına kesin bir şekilde uyarak evinde kalması ve ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanmaya devam etmesi gerektiği, hiçbir zararlı alışkanlığı bulunmaması, daha önce herhangi ciddi bir sağlık problemi yaşamamış olması ile yaşının genç olması sebebiyle hastalığı hafif bir şekilde ve kısa sürede atlatabileceği, olumsuz herhangi bir durumun baş göstermesi halinde sağlık ekiplerine ivedi bir şekilde haber vermesi gerektiği aktarıldı.

Akşam saatlerinde kendisiyle telefon görüşmesi yaptığımız A. B. haber sitemize yaptığı açıklamada, şu anki sağlık durumunun 3-4 gün öncesine göre çok daha iyi olduğunu, moralinin yerinde olduğunu, hastalığa yakalanmadan önce de ailece gerekli tedbirleri azami şekilde almaya ve uygulamaya özen gösterdiklerini, herhangi bir kimse ile fiziki temasta bulunmak bir yana dursun, evinde bile eşi ve çocuğuyla temas etmekten kaçındığını, daha önceleri de maskesiz ve eldivensiz bir şekilde sokağa asla çıkmadığını ancak hastalığın kendisine yine de bir şekilde bulaştığını ifade etti.

Haber sitemiz aracılığıyla aile yakınlarına, komşularına ve arkadaşlarına selam gönderen A. B., herkesten kendisi ve tüm hastalar için dua etmelerini istedi. Karaağaç Haber olarak genç kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.