DOLAR32,3332% 0.24
EURO35,0919% -0.13
STERLIN40,9232% -0.23
FRANG35,7155% 0
ALTIN2.301,21% 1,04
BITCOIN2.281.7490.271

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaçlılar İftarı Yine Dolup Taştı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaçlılar İftarı Yine Dolup Taştı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar programı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok yoğun bir katılımla gerçekleşti.

DSC_0204-min

Geçen yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programı, toplumun her kesiminden ciddi takdir toplamıştı. Karaağaç Muhtarlığı ve Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde, köyün ileri gelenlerinin, Karaağaçlı iş adamlarının ve Karaağaç esnafının maddi-manevi desteğiyle düzenlenen iftar programında yaklaşık 2000 kişi, birlikte iftar yaptı.

DSC_0217-min

Dün akşam gerçekleşen ve Karaağaçlıların yanı sıra civar köylerden, Kandıra’dan ve İstanbul’dan gelen davetlilerin de yoğun katılım gösterdiği iftar programı, katılan ve katılamayan herkesi memnun etti. Karaağaç köy meydanı ve pazar yerine kurulan masalar kalabalığa yetmeyince ana yol üzerine ek masa ve servisler açıldı.

DSC_0224-min

Karaağaç köy meydanının adeta dolup taştığı program, saat 19.30’da üç imam-hatip ve müezzin-i kayyumun okuduğu Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif ile başladı. Karaağaç Hz. Ebubekir Sıddık Camii imamı Murat Keleş, Karaağaç Topallar Camii imamı Ahmet Kurt ve Mustafa Çelik hocaların birlikte Kur’an okuduğu programda, ünlü udî sanatçı Sami Çelik de okuduğu ilahi ve kasidelerle deyim yerindeyse kulak pası sildi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in, söylenen ilahilerin ve yapılan duaların ardından iftar yemeğine geçildi.

DSC_0188-min

Davetlilere iftar menüsü olarak mercimek çorbası, tas kebabı, pilav, salata, meyve ve ayran ikram edildi.

DSC_0235-min

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına da 26. Dönem Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), Yeni Gebze Gazetesi sahibi ve araştırmacı yazar İsmail Kahraman, il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerin yanı sıra pek çok kişi davet edilmişti.

DSC_0243-min

İftara, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Ali Çalışkan, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mevlüt Akdeniz, Kandıra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, Sağlık Eski Bakanı ve eczacı M. Kazım Dinç, Kandıra ilçe nüfus müdürü Dursun Kaya Bıyıkçı, Yeni Gebze Gazetesi sahibi ve araştırmacı yazar belgeselci İsmail Kahraman, ünlü udî sanatçı Sami Çelik, siyasî parti temsilcileri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

DSC_0208-min

İftara davet edilen misafirlerden bir kısmı programa teşrif ederken bir kısmı da mazeret mesajı gönderdi. Bazı davetlilerin ise günler öncesinden davet edilmelerine rağmen hiçbir mazeret göstermeden programa katılmamaları, Karaağaç halkını bir kez daha derinden üzdü.

DSC_0202-min

İftar sonrası konuşma yapan muhtarı Mehmet Elmacı, verilen iftarda emeği geçenlere ve katılımcılara köy halkı adına teşekkür etti. Karaağaçlılar’ın son yıllardaki birlik ve beraberliğine değinen Elmacı, “Karaağaç, Kocaeli’nin en büyük ve en gelişmiş köylerinden biri. Köyümüz her ne kadar merkeze uzak bir bölge olsa da insanı nerede olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, birbirlerine hep yakın ve hep el ele. Bizler böyle güzel bir program tertipleyeceğimizi söylediğimizde, insanımız birbirleri ile yarıştı. Sıradan vatandaştan tutun da küçük esnafından iş adamına kadar herkes elini taşın altına koymaktan bir an çekinmedi. Ben, programın yapılmasında büyük katkıları olan Abdülkerim Say’a, Soner Sıbıç’a, Kenan Uçar’a, Süleyman Onkun’a, Fedai Bay’a, Gökhan Demir’e, Süleyman Henki’ye, Halil Karaağaç’a, Genç Fındık’a, İnci Fındık’a ve şu an isimleri aklıma gelmeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca programımıza bizleri yalnız bırakmayarak uzaktan ve yakından teşrif eden tüm misafirlere sonsuz teşekkür ediyorum. Hazır yeri gelmişken bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Malum biz iftar programı için herkesin kapısını çaldık ve davet ettik. Maddi anlamda desteklerini beklediğimiz Mete Ticaret ve Hafız Fındık, bizi hayal kırıldığına uğrattı. Karaağaç’a gelip ticaret yapıyorlar, kaç yıldır ekmeğimizi yiyorlar ama bize hiç destek olmadılar. 1 kuruş dahi olsa vermediler. Bu yıl fındığını satacak köylülerimiz bu durumu göz önünde bulundurarak ürününü vermeli. Genç Fındık ve İnci Fındık da dışarıdan gelen firmalar ama bize desteklerini asla esirgemediler.” dedi.

DSC_0259-min

Programa katılan Yeni Gebze Gazetesi’nin sahibi araştırmacı yazar ve belgeselci İsmail Kahraman’ın, Karaağaç’a ilk gelenler ve köy kuranlar ile o günün şartları ve yaşananlar hakkında yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Sağlık Eski Bakanı Kazım Dinç ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet tarafından yapılan konuşmalarda terör dolayısıyla verilen şehitlere rahmet dilenirken, Ramazan’ın manevî ruhuna uygun birlik beraberliğin devam etmesi temennisi yer aldı. İftar programı, yudumlanan çaylar ve hoş sohbetler eşliğinde devam etti.

Karaağaç Haber olarak, böyle güzel bir organizasyon tertipleyen Karaağaç Muhtarlığına, Karaağaç halkına ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah (c.c.) kabul etsin.

buy windows 10 enterprise

instagram likes kopen