DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.104.6581.731

Karaağaçlılar Dev İftarda Buluştu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaçlılar Dev İftarda Buluştu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar programında yaklaşık 1700 kişi, birlikte iftar yaptı.

dev_iftar_karaagac3

Geçen yıl ikincisi düzenlenen iftar, toplumun her kesiminden ciddi takdir toplamıştı. Köyün ileri gelenleri ile Karaağaç Muhtarlığının birlikte organize ettiği ve herkesin elinden geldiğince maddi-manevi katkı sağladığı iftarda yaklaşık 1500 kişi, birlikte iftar yapmıştı.

iftar-5

Bugün gerçekleşen ve Karaağaçlıların yanı sıra civar köylerden gelen davetlilerin de yoğun katılım gösterdiği iftar programı, herkesi memnun etti. Karaağaç köy meydanı ve pazar yerine kurulan masalar kalabalığa yetmeyince ana yol üzerine ek masa ve servisler açıldı.

dev_iftar_karaagac1

Karaağaç köy meydanının adeta dolup taştığı program, saat 19.30’da dört imam-hatip ve müezzin-i kayyumun okuduğu mevlid-i şerif ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in, söylenen ilahilerin ve yapılan duaların ardından iftar yemeğine geçildi. Davetlilere iftar menüsü olarak mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, hurma ve ayran ikram edildi.

dev_iftar_karaagac2

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına da 25. Dönem Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), siyasî parti temsilcileri, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerin yanı sıra pek çok kişi davet edilmişti.

dev_iftar_karaagac4

İftara, Kandıra Başkanı Ünal Köken, Kandıra Eski Belediye Başkanları Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, Kandıra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, Yeni Gebze Gazetesi’nin sahibi araştırmacı yazar ve belgeselci İsmail Kahraman ile çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

iftar-2

Davetlilerin bir kısmı programa teşrif ederken bir kısmı da mazeret mesajı yolladı. Bazı davetlilerin günler öncesinden davet edilmelerine rağmen hiçbir mazeret göstermeden programa katılmamaları, Karaağaç halkını bir kez daha derinden üzdü.

İftar programına katılan Yeni Gebze Gazetesi’nin sahibi araştırmacı yazar ve belgeselci İsmail Kahraman, köyün ileri gelenleri ile iftar sonrası röportaj yaptı. Karaağaç halkı adına konuşan köyümüz sakinlerinden ve eski muhtarlarından Hacı Ali Bozkır, yaptığı duygu dolu konuşma ile davetlilerden tam not aldı. 

İftar programında bazı olumsuzluklar da gözlerden kaçmadı. Iftar yemeğini dağıtmak için ayarlanan Bulvar Yemek Lokantası’nın garsonları ile bazı davetliler arasında yemek dağıtımı sırasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Garsonların bazı davetlilere kaba davranmaları, halkın tepkisine neden oldu. Sözlü tartışma ile başlayan olay, çevredeki vatandaşların araya girmesi ile büyümeden yatıştırıldı.

İftar programının ardından Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı’nın isteği üzerine, çalan müzik eşliğinde yaklaşık 10 dakika horon oynayan gençleri, çevredeki vatandaşlar ve davetliler şaşkın bakışlarla izledi. Bazı davetliler: “Mübarek Ramazan ayında ve üstelik okunan mevlid-i şerifin hemen ardından horon oynanması ne kadar etik?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Karaağaç Medya olarak, böyle güzel bir organizasyon tertipleyen Karaağaç Muhtarlığına, Karaağaç halkına ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin.