DOLAR32,5339% -0.06
EURO34,8876% 0.02
STERLIN40,6645% 0.18
FRANG35,6888% -0.04
ALTIN2.431,43% 0,05
BITCOIN66.396,00-0.605

Karaağaçlılar Dev İftara Hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaçlılar Dev İftara Hazırlanıyor

Son yıllardaki birlik ve beraberliğiyle adından söz ettirmeye devam eden Karaağaçlılar, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan geleneksel iftar yemeğinde bir araya gelecek.

Geçen yıl beşincisi düzenlenen iftar programı, toplumun her kesiminden ciddi takdir toplamıştı. Karaağaçlıların yanı sıra civar mahallelerden gelen davetlilerin de katılım gösterdiği iftar yemeği, bir hayli dikkat çekmişti.

Mahalle ileri gelenleri ile Karaağaç Muhtarlığı ve Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin birlikte organize ettiği, herkesin elinden geldiğince maddi-manevi katkı sağladığı etkinlikte, yaklaşık 2200 kişi birlikte iftar yapmıştı.

Karaağaç meydanı ve pazar yerine kurulan masalar kalabalığa yetmeyince ana yol üzerine ek masa ve servisler açılmış, okunan Kur’an-ı Kerim, mevlidi şerif ve yapılan dualar ile de manevî bir atmosfer oluşmuştu.

Bu yılki iftar organizasyonuna yaklaşık 2500 davetlinin katılması bekleniyor. Hazırlıkları tamamlanan organizasyon hakkında konuşan Muhtar Mehmet Elmacı: “Önceki yıllarda çok güzel iftar programları yapmıştık, bu yıl da kısmet olursa daha güzel bir organizasyon ile geleneksel iftarımızı gerçekleştireceğiz. Değerli büyüklerimiz ve komşularımız ellerinden geldiğince her türlü desteği bizlere sağlıyor. Bu hafta cumartesi günü (09 Haziran 2018) 19:30 – 21.30 saatleri arasında Karaağaç meydanında okunacak mevlidi şerif ile başlayacak program, birlikte iftar yapılması ile sona erecek.” dedi.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına da 65. Dönem Bakanları, 26. Dönem Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerinin yanı sıra pek çok ismin davet edildiği öğrenildi.

Bu yılki programda davetlilere iftar menüsü olarak mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, hurma, ayran ve meyve ikram edilecek.

09 Haziran 2018 Cumartesi günü 19.30 – 21.30 saatleri arası Karaağaç meydanında gerçekleşecek olan iftar programına herkes davetlidir, duyurulur.

Karaağaç Haber olarak böyle güzel bir organizasyon tertipleyen Karaağaç halkına, Karaağaç Muhtarlığına, Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah (c.c.) kabul etsin.