DOLAR32,5895% 0.35
EURO34,8642% 0.35
STERLIN40,6730% 0.18
FRANG35,8876% 0.79
ALTIN2.495,67% 0,45
BITCOIN2.136.1763.917

Karaağaçlılar 7. Geleneksel İftarda Bir Araya Gelecek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaçlılar 7. Geleneksel İftarda Bir Araya Gelecek

Son yıllardaki birlik ve beraberliğiyle adından söz ettirmeye devam eden Karaağaçlılar, bu yıl yedincisi düzenlenecek olan geleneksel iftar yemeğinde bir araya gelecek.

Geçen yıl altıncısı düzenlenen iftar yemeği, toplumun her kesiminden ciddi takdir toplamıştı. Karaağaçlıların yanı sıra civar mahallelerden davetlilerin de katılım gösterdiği iftar sofrası, bir hayli dikkat çekmişti.

Mahalle ileri gelenleri ile Karaağaç Muhtarlığı ve Karaağaç Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneğinin birlikte organize ettiği, herkesin elinden geldiğince maddi-manevi katkı sağladığı etkinliğe geçen yıl yaklaşık 2200 kişi katılmıştı.

Bu yılki program, 01 Haziran 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek. Karaağaç meydanı ve pazar yeri alanına kurulacak masalar ile yaklaşık 2500 kişinin birlikte iftar yapması bekleniyor.

Hazırlıkları tamamlanan organizasyon hakkında konuşan Muhtar Mehmet Elmacı: “Önceki yıllarda çok güzel iftar programları yapmıştık, bu yıl da kısmet olursa daha güzel bir organizasyon ile geleneksel iftarımızı sürdüreceğiz. Değerli büyüklerimiz ve komşularımız ellerinden geldiğince her türlü desteği bizlere sağlamaya gayret ediyor.

Bu hafta cumartesi günü 19:00 – 21.30 saatleri arasında Karaağaç meydanında okunacak mevlidi şerif ile başlayacak program, birlikte iftar yapılması ve dualar ile sona erecek.” dedi.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına; 67. Dönem Bakanları, 27. Dönem Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Ünal Köken, Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerinin yanı sıra pek çok ismin davet edildiği öğrenildi.

Davetlilere iftar menüsü olarak; mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, hurma, ayran ve meyve ikram edilecek.

Karaağaç Haber olarak böyle güzel bir organizasyon tertipleyen başta Karaağaç halkına, Karaağaç Muhtarlığına, Karaağaç Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği üyelerine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah (c.c.) kabul etsin.