DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.104.6581.731

Karaağaç’a Lise Geliyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç’a Lise Geliyor

Kocaeli’nin en büyük ve en gelişmiş köylerinden biri olan Karaağaç, önemli bir yatırıma daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda Karaağaç’a lise yapılması planlanıyor.
.
Projesinin ve ihalesinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl inşasına başlanması beklenen lise, Karaağaç’ın yanı sıra civar köylerdeki öğrencilerin eğitimine de büyük katkı sağlayacak. Bina için yer araştırması yapan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liseyi daha merkezi konumda olan Kefken’e yapmayı planlıyordu. Fakat Kefken’de lise binası yapmak için imara açık yeterli arsa bulunamayınca daha geniş alana ve daha fazla öğrenci potansiyeline sahip Karaağaç’ta karar kılındı.
.
lise-2.
Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı, yaptığı açıklamada: “Köyümüze müjdeli bir haber vermek istiyorum. Artık köyümüzde de bir lise binası olacak, öğrencilerin öğrenim görmek için her gün kilometrelerce yol kat ederek çektikleri çile son bulacak. Özellikle taşıma ve servis sıkıntısı büyük oranda aşılacak. Karaağaç, nüfus ve öğrenci potansiyeline sahip ve gelişime son derece açık bir köy. Lise binasının Kefken’e yapılması planlanıyordu ama şans bizden yana gitti, lise binası köyümüze yapılacak. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, köy tüzel kişiliğine ait tapulu ve imara açık birkaç arsa önerdik, onlar bir değerlendirme yaptıktan sonra uygun görülen yere lise inşa edilecek. Biz, Karaağaç Muhtarlığı olarak bu denli önemli bir fırsatı kaçırmak istemiyoruz. İşimizi garantiye alalım, nüfus ve öğrenci potansiyelimiz var diyoruz ama bu belki de ilk aşamada yeterli görülemeyebilir. O yüzden ben Karaağaçlı olup da ikametgahı farklı yerlerde olan köylülerimizin ikametlerini Karaağaç’a almalarını istirham ediyorum. Nüfusumuz ve öğrenci potansiyelimiz ne kadar fazla olursa bu önemli yatırımı elden kaçırma riskimiz de o kadar az olur. Karaağaç’ın, Karaağaç insanının ve esnafının kazanacağı geleceğe dönük önemli bir yatırım olacak. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
.
lise-3.
Lise binasının yeri ve projesi henüz kesinleşmiş değil. Lise için muhtemel öğrenci sayısına göre birkaç bina modeli öngörülüyor. Önümüzdeki günlerde yeni bir gelişme olursa siz değerli okurlarımızı haberdar etmiş olacağız.
.