DOLAR32,4156% 0.19
EURO35,7329% 0.62
STERLIN41,8107% 1.05
FRANG35,9177% 0.16
ALTIN2.326,05% 0,24
BITCOIN2.301.9202.31

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç’a Düğün Salonu Yapılıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’a Düğün Salonu Yapılıyor

Karaağaç İlköğretim Okulu’nun Topallar mahallesindeki eski binasının yerine kapalı düğün salonu yapılmaya başlandı.

Düğün Salonu……..
Köylülerimiz, havaların yağışlı olduğu kış mevsimlerinde ve hava muhalefeti gibi durumlarda düğünlerini nerede yapacağını kara kara düşünüyordu. Köyde büyük ve kapalı bir mekan olmadığı için pek çok düğün ve etkinlik, hijyenden ve estetikten yoksun tavuk çiftliklerinde yapılmak zorunda kalıyordu. Hızlı bir şekilde büyüyüp gelişen köyümüze özel günler için kapalı bir düğün salonu şarttı. 2009 yılında köyümüze bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın huzurunda köyümüze kapalı düğün salonu yaptırma sözü vermişti. Geçen beş yıla rağmen bu konuda hiçbir gelişme yaşanmaması herkesi derinden üzmüştü. Çeşitli bahaneler ve engeller sebebiyle yapımına geç başlanan düğün salonu için halk buruk bir sevinç yaşıyor.
……..

Düğün Salonu-3……..
Muhtarlık bütçesiyle yaklaşık 4500 m²’lik geniş bir alan içinde yapımına başlanan düğün salonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Haziran ayına kadar tamamlanıp hizmete girecek. 1600 m²’lik alan içerisine çelik konstrüksiyon olarak inşaa edilecek salon, yaklaşık 2000 kişilik olacak.
……..

Düğün Salonu-4……..
Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için muhtarımız Mehmet Elmacı ile görüştük. Kameralarımıza konuşan Elmacı: “Kapalı düğün salonu binası için hazırlıklarımızı yaptık, temelini kazdırdık; demirini, tuğlasını örecek şekilde malzememiz hazır. Projemizde, sadece düğün salonu olmayacak. Yaklaşık 4,500 m²’lik geniş bir alan içerisine otopark yapacağız, spor aletleri koyacağız, yine aynı alan içerisinde köy fırını yaptıracağız, mevcut olan iki çeşmeyi de onarıp aktif hale getireceğiz. Bütün bunları haziran ayı içerisinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi. Proje bitiminde görkemli bir açılış töreni yapmayı planlayan Elmacı: “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’dan randevu bekliyoruz. Kendileri bize gün verecek, açılış gününü ona göre belirleyeceğiz.” dedi.
……..

İnşaat alanını yakından görme fırsatı elde ettik, Karaağaç İlköğretim Okulu’nun Topallar mahallesindeki eski binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı alındıktan sonra yıkılmış. Düğün salonu inşaasına burada başlanmış. Şu an için zemin düzleme ve dolgu çalışmaları tamamlanan binanın, önümüzdeki günlerde temeli atılarak Haziran ayına kadar tamamlanması bekleniyor.
……..