DOLAR32,5259% 0.07
EURO34,6113% -0.24
STERLIN40,0666% -0.27
FRANG35,7153% 0.02
ALTIN2.444,23% -2,21
BITCOIN65.914,891.42

Karaağaç Muhtarlığı Yeni Binasında

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç Muhtarlığı Yeni Binasında

Kocaeli’nin köklü ve en gelişmiş mahallelerinden olan Karaağaç, son yıllardaki hızlı değişimini sürdürüyor. Büyükşehir yasasının devreye girmesiyle köy statüsünde olan yerleşim yerleri merkez bağlı mahalle haline gelmişti. Çıkarılan kanunla kırsal kesimlere olan yatırım ve hizmetler de hız kazanmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; nüfus, yerleşim ve yatırım konularında son yıllarda öne çıkan Karaağaç’a hizmetlerini arttırmaya devam ediyor. Karaağaç’ta alt yapı ve üst yapı çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, eskimiş olan muhtarlık binasını da yenileme kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl ilkbahar aylarında ihalesi yapılan projeye ilk kazma yaz ortalarında vurulmuştu. Yaklaşık altı aylık çalışma sonucu yapımı tamamlanan yeni muhtarlık binasının anahtarı geçtiğimiz hafta muhtar Mehmet Elmacı’ya teslim edildi.

Yeni muhtarlık binası tek katlı betonarme yapıdan oluşuyor. Köy konağı şeklinde tasarlanan binanın içerisinde; muhtarlık ofisi, oturma odası, mutfak, lavabo ve wc-banyo bulunuyor.

Binanın resmi açılışı ise 31 Mart 2018 Cumartesi günü düzenlenecek olan görkemli bir törenle gerçekleşecek. Açılış programına Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerin yanı sıra pek çok ismin davet edildiği öğrenildi.

Mevlit Okunacak

Cumartesi günü yapılacak olan resmi açılış töreninin ardından Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezi’nde öğle namazına müteakip mevlidi şerif programı düzenlenecek. Okunacak Kur-an’ı Kerim’in, söylenecek ilahilerin ve yapılacak duaların ardından programa katılan davetlilere yemek ikramı yapılacak.

Herkes davetlidir, duyurulur.

Karaağaç Haber olarak yeni muhtarlık binasının nice güzel hizmetlere vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.