DOLAR32,4511% -0.12
EURO34,7390% -0.69
STERLIN40,5841% -0.58
FRANG35,4980% -0.35
ALTIN2.440,02% 0,16
BITCOIN64.051,87-0.886

Karaağaç Mezarlığında Düzenleme Yapılıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç Mezarlığında Düzenleme Yapılıyor

Karaağaç Muhtarlığı ile Karaağaç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin öncülüğünde Karaağaç Merkez Mezarlığında düzenleme çalışması başlatıldı.

Kocaeli’nin en büyük ve en kalabalık mahallelerinden olan Karaağaç’ta, geleceğe dönük projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bilindiği üzere cenaze ve anma günleri ile arefe günlerinde Karaağaç Merkez Mezarlığında çeşitli programlar yapılıyor. Aynı şekilde cenaze namazlarının büyük bir bölümü de mezarlığın ana girişindeki boş alanda kılınıyor.

Bu alanda daha önce sadece üç çeşmeli ve üzeri açık bir şadırvan bulunuyordu. Cenaze namazlarına katılmak veya kabir ziyareti yapmak isteyenler, yağmurlu ve soğuk günlerde abdest almakta zorluk çekiyordu. Tuvalet ihtiyacı olanlar ise mezarlık yakınlarındaki evlere gitmek durumunda kalıyordu. Benzer sorunu yaşayanlar, benzer talepleri dile getiriyordu.

Karaağaç Muhtarlığı, Karaağaç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin öncülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Karaağaç Merkez Mezarlığında geçtiğimiz gün düzenleme çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmayla mezarlık girişindeki boş alanda betonlama çalışması yapılarak alanın üzeri çelik konstrüksiyon ile kapatılacak. Alanın sol arka kısmına ise şadırvan ve tuvaletler inşa edilecek. Böylece, yapılacak olan programlarda ve cenaze namazlarında hava muhalefetinin önüne geçilerek daha kaliteli bir hizmet sunulmuş olacak.

Karaağaç Haber olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.