DOLAR32,5490% 0
EURO34,8322% -0.11
STERLIN40,5039% -0.05
FRANG35,6155% -0.23
ALTIN2.429,23% -0,04
BITCOIN66.661,880.882

Karaağaç Merkez Mezarlığı’nda Mevlit Okundu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç Merkez Mezarlığı’nda Mevlit Okundu

Dinimizce Arefe günleri (özellikle ikindi vaktinde) kabir ziyareti yapmak gereklidir. Kabir ziyareti yapmak sünnettir. Arefe günü kabir ziyareti yapmanın pek çok fazileti vardır. Ölmüşlerimizi ziyaret etmek ve onların ruhuna dua göndermek çok sevaptır. Özellikle anne, baba diğer akraba ve dostların kabirleri, ruhları için Allah’a dua ve istiğfar etmek amacıyla ziyaret edilir. Ölüler adına yapılan hayır ve hasenâtın sevabının onlara ulaşacağı sahih hadis ve icmâ delili ile sabittir. Ölüler ziyaret edilirken, onların ruhları için Allah’a dua edilir, Kur’an okunur, yapılan iyiliklerin ve güzelliklerin sevabı bağışlanır.
.
mezarlık.
Kişi-ler kabrin başında kolayına gelen Kur’an ayetlerinden okur. Kabirde Kur’an okunması sünnettir. Çünkü Kur’an okumanın sevabı orada olanlara ulaşır. Ölü de hazır olan gibidir. Onun hakkında da Allah’ın rahmeti umulur. Kur’an okumanın peşinden kabulünü umarak ölüye dua edilir. Çünkü dua ölüye fayda verir. Kıraatin peşinden yapılan dua kabul olunmaya daha yakındır.
.
mezarlık-3.
Bu duygu ve düşünce ile Karaağaç Murtarlığı ile Karaağaç Camii Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen kabir ziyaretlerine bu yıl da devam edildi.
.
mezarlık-2.
Ramazan ve Kurban Bayramı arefesinde ikindi namazı kılındıktan sonra Karaağaç Merkez Mezarlığı’nda tüm ölmüşlerimiz ve şehitlerimizin ruhu için mevlidi şerif programı düzenleniyor.
.
bayanlar.
Bugün düzenlenen ve 3 imam-hatip ile 3 müzezzin-kayyumun okuduğu mevlidi şerif programına yüzlerce Karaağaçlı katıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in, getirilen tekbirlerin ardından hep birlikte dua edilerek tüm ölmüşlerimizin ve şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.
.
imamlar.
Programın sona ermesi ile birlikte kabir ziyareti yapıldı. Allah (c.c.) kabul etsin.
.