DOLAR32,5077% 0.18
EURO34,8402% 0.31
STERLIN40,7104% 0.62
FRANG35,7753% 0.49
ALTIN2.490,73% 1,15
BITCOIN2.030.592-2.09

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından köyümüze yapılan Karaağaç Kültür Merkezi, hizmete girdi.

karaagac_kultur_kongre-min

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl eylül ayında yapımına başlanan kültür merkezinin, 09 Temmuz 2016 Cumartesi günü resmi açılışı yapıldı.

kultur_merkezi_ic-min

Karaağaç – Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki top sahası arsasına inşa edilen ve 560 metrekarelik alanı kapsayan; düğün, toplantı gibi etkinliklerin yapılabileceği kültür merkezi, Karaağaç’ın yanı sıra talep edilmesi halinde komşu ve civar köylerin de hizmetine sunulacak.

Açılışa; Milli Savunma Bakanı ve AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, birçok il-ilçe siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılımı bekleniyordu fakat; açılışın yapılacağı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Maksut Serim’in annesinin vefatı sebebiyle cenazeye katılmak için Kocaeli’ne gelen Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik eden siyasî ve mülki yöneticiler, açılışa katılamadı.

acilis_karaagac-min

Kültür merkezinin açılışına; Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi – Fen İşleri Daire Başkanlığı Kandıra Koordinatörü Numan Balaban, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), idari ve mülki amirler ile Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayır dualar ve güzel temenniler ile açılan kültür merkezindeki ilk etkinlik yine aynı gün Mehmet Yay & Banu İmat çiftinin nişanı ile gerçekleşti. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, açılışın ardından genç çiftin nikahlarını kıyarak hediyesini takdim etti.

koken_unal-min

“Karaağaç Halkının Talebini Dile Getirdik”

Ünal Köken, göreve geldikten sonra Karaağaç’a yaptığı her ziyarette vatandaşlardan her zaman kültür merkezi ile ilgili talep aldıklarını ve bu talebi yerine getirdiklerini ifade ederek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemize ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na desteklerinden dolayı sizlerin huzurunda teşekkürlerimizi sunuyorum. Çalışmalarımızı şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da birlik ve beraberlik içinde  sürdüreceğiz. Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezi’mizin bölgemize bereket ve güzellik getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

kultur_merkezi_acilis-min

Bölgenin İhtiyacını Karşılayacak

Kültür Merkezi, 560 metrekare taban alanına sahip. Tek katlı olan yapıda; salon, servis alanı, depo ve gelin odası bulunuyor. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak binada bay-bayan ve engelli tuvaleti de mevcut. Çatısı çelik karkas şeklinde düzenlenen binanın zemini seramik kaplama, tavanı ise taş yünü asma tavan şeklinde düzenlendi. Kültür Merkezi’nde ayrıca yangın alarm sistemi, seslendirme sistemi, cephe ve dekoratif aydınlatma sistemleri de bulunuyor.

kultur_millet-min

Kültür Merkezi Dar Geldi

Karaağaç, Kocaeli köyleri içerisinde kültür merkezi olan ilk köy olma özelliğini taşıyor. Tek katlı ve 560 metrekarelik alana sahip kültür merkezi, yaklaşık 1 milyon liraya mâl oldu. Vatandaşlar, kültür merkezi projesinin Karaağaç’ın ihtiyacına yeterince cevap veremeyeceği eleştirisini dile getirmişti. Yetkililer, bu eleştirileri dikkate almadan yapıyı inşa ederek hizmete açtı.

Karaağaç Kültür Merkezi, daha ilk etkinlikte salondaki kalabalığa yetersiz geldi. Karaağaç’ın gelecek 10-20 yılını da hesaba katarak düşünülecek olursa, salonun mevcut kapasitesinin yetersiz kalacağı herkesçe aşikâr.

Açılışa katılan vatandaşlar, yapılan hizmetten memnun kaldıklarını dile getirirken salonun küçük inşa edilmesinden dolayı harcanan paranın zayi olduğunu dile getiriyor.