DOLAR32,3824% 0.18
EURO35,0243% -0.2
STERLIN40,9824% 0.19
FRANG35,9377% 0.23
ALTIN2.326,04% 0,24
BITCOIN2.267.758-1.08

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç Halkı Kışlık Odun Verilmemesinden Şikayetçi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç Halkı Kışlık Odun Verilmemesinden Şikayetçi

Orman İşletme Kocaeli İl / Kandıra İlçe Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda orman köylerinde yaşayan vatandaşların kışlık yakacak odun ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kesim izni ve nakliye tezkeresi verilmeye başlanmıştı.

Kandıra’ya bağlı kırsal mahallelerde ikamet eden çoğu vatandaş kışlık yakacak odunlarını teslim alırken Karaağaç halkı, ücretini yatırmalarına rağmen kendilerine yakacak odun verilmemesinden şikâyetçi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kışlık yakacak odun almak isteyen vatandaşların Orman İşletme Kocaeli İl / Kandıra İlçe Müdürlüğü adına para yatırmaları gerekiyordu. Karaağaç Muhtarlığı tarafından Temmuz-Ağustos aylarında yapılan duyuruyla kışlık odun almak isteyen vatandaşlardan 1000’er lira toplanmaya başlanmıştı. Edinilen bilgilere göre bu miktar kısa sürede toplanarak ilgili hesaba yatırıldı ancak aralık ayı gelmesine rağmen vatandaşlara kışlık yakacak odunları verilmedi.

Konu hakkında sitemize açıklamada bulunan Karaağaç sakinlerinden Topallar Mahallesinde ikamet eden Fahri Kılıç, “Her sene olduğu gibi bu sene de kışlık odun ihtiyacımızı karşılamak amacıyla hanemize düşen hisse bedelini yaz sonu muhtarlığa teslim ettik, onlar da toplanan ücreti orman müdürlüğünün hesabına yatırdıklarını ve kışlık odunların teslimi için bize haber verileceğini söylediler. 1000 TL ödedik, ödediğimiz miktar karşılığında da yerinde 10 ster, yani yaklaşık 4,5 ton kadar odun teslim alacaktık.

Orman İşletme Müdürlüğü her sene ihale karşılığında önceden belirlenmiş bir bölgede odun kestiriyor ve kesilen odunlar ster şeklinde bir noktada istifleniyor. Biz de traktörümüzle veya kamyonetimizle o bölgeye giderek bize gösterilen yerden odun ihtiyacımızı temin ediyorduk. Bu süreç önceki yıllarda sonbahar başlarında gerçekleşirken bu yıl aralık ayı gelmesine rağmen yakacak odunumuzu hâlâ teslim alabilmiş değiliz. Kendimiz ormana gidip birkaç dal odun toplamaya kalksak yakalandığımızda yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalıyoruz. Babam İdris Kılıç 84 yaşında ve Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) rahatsızlığı bulunuyor, şu an kolunda serumla geziyor. Nefes darlığı çektiğinde makineye bağlamak zorunda kalıyoruz. Bu insan Koronavirüs hastası değil ki birkaç günde iyileşsin, bu insan KOAH hastası! Soğuğa hiç gelemiyor, soğuklarda rahatsızlığı daha da artıyor. Depomuzda yakacak odun kalmadı. Ne yapalım? Bu insanı ölüme mi terk edelim? Yetkililerden bu duruma bir an evvel çözüm getirmelerini talep ediyoruz.” dedi.

Öte yandan sitemizi takip eden diğer kullanıcılar da sosyal medya hesaplarından yaptıkları yorumlarda tepkilerini dile getiriyor.