DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN62.913,92-2.161

Karaağaç Halkı Geleneksel İftarda Yeniden Buluşuyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaç Halkı Geleneksel İftarda Yeniden Buluşuyor

Karaağaç halkı, bu yıl onuncusu düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde yeniden bir araya gelecek. Covid-19 salgını nedeniyle bir süre ara verilen iftar programları, iki yıl önce kaldığı yerden devam etmeye başlamıştı.

Önceki yıllarda düzenlenen ve Karaağaç halkının yanı sıra civar mahallelerdeki davetlilerin de misafir olduğu programlar yoğun katılımları ile bir hayli dikkat çekmişti. Bu yıl Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı’nın kendisinin organize edeceği iftar programında da yaklaşık 2 bin 500 kişinin birlikte oruç açması bekleniyor.

29 Mart 2024 Cuma (yarın) akşamı Karaağaç köy meydanı ile pazar yeri güzergahları üzerinde tertip edilecek bağdarlamada; okunacak Kur’an-ı Kerim, mevlidi şerif ve birlikte yapılan duaların ardından gerçekleştirilecek iftar yemeği ile manevî bir atmosfer oluşturulacak.

Davetlilere iftar menüsü olarak mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, tatlı ve ayran ikram edilecek.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına da: 67. dönem ve önceki dönem bakanları, 28. dönem Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Ünal Köken, Cengiz Kan, Ercüment Şahin, Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı Ecz. M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Rahmi Sancar, Ecz. M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü İlker Kaya, Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın, yerel ve ulusal medya temsilcileri, il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli vakıf ve dernek yöneticileri ile üyeleri, mülkî ve idari amirlerinin yanı sıra pek çok ismin daha davet edileceği öğrenildi.

Hazırlıkları tamamlanan program hakkında konuşan Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı: “Muhtarlığımız öncülüğünde önceki yıllarda çok güzel iftar organizasyonları yapmıştık, bu yıl da kısmet olursa daha güzel bir programla iftarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.

Yarın akşam 18.00-21.00 saatleri arasında Karaağaç köy meydanında okunacak mevlidi şerif ile başlayacak program, birlikte iftar yapılması ve dualar ile sona erecek. Tüm halkımız ve civar mahallelerdeki komşularımız davetlidir. Allah herkesin hayrını ve ibadetlerini kabul etsin.” dedi.

Karaağaç Haber olarak böyle güzel bir organizasyon tertipleyen Karaağaç Muhtarlığına teşekkür ediyoruz. Allah (c. c.) kabul etsin.