DOLAR32,4469% -0.01
EURO34,6783% -0.13
STERLIN40,6185% 0.21
FRANG35,5891% -0.12
ALTIN2.463,40% 0,05
BITCOIN1.999.439-3.264

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç Halkı Geleneksel İftarda Buluşuyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç Halkı Geleneksel İftarda Buluşuyor

Karaağaç halkı, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde yeniden bir araya gelecek. En son 2019 yılında düzenlenen ve Covid-19 salgını nedeniyle üç yıl ara verilen iftar programları, geçtiğimiz yıl kaldığı yerden devam etmeye başlamıştı.

Önceki yıllarda düzenlenen ve Karaağaç halkının yanı sıra civar mahallelerdeki davetlilerin de katılım gösterdiği programlar yoğun katılımları ile bir hayli dikkat çekmişti. Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Karaağaç Muhtarlığı, esnaflar, iş insanları ve mahalle ileri gelenlerinin birlikte organize edeceği, herkesin elinden geldiğince maddi-manevi katkı sağlayacağı geleneksel iftar programında bu yıl yaklaşık 2 bin 500 kişinin birlikte oruç açması bekleniyor.

15 Nisan 2023 Cumartesi akşamı Karaağaç köy meydanı ile pazar yeri güzergahları üzerinde tertip edilecek bağdarlamada; okunacak Kur’an-ı Kerim, mevlidi şerif ve birlikte yapılan duaların ardından gerçekleştirilecek iftar yemeği ile manevî bir atmosfer oluşturulacak.

Davetlilere iftar menüsü olarak mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, tatlı ve ayran ikram edilecek.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına da: 66. dönem bakanları, 27. dönem Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Ercüment Şahin, Mustafa Öğren, Cengiz Kan, Ünal Köken, Sağlık Eski Bakanı Ecz. M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Rahmi Sancar, Ecz. M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Halil Oğlakkaya, Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), yerel ve ulusal medya temsilcileri, il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli vakıf ve dernek yöneticileri ile üyeleri, mülkî ve idari amirlerinin yanı sıra pek çok ismin daha davet edileceği öğrenildi.

Bu yılki organizasyona yaklaşık 2 bin 500 davetlinin katılması bekleniyor. Hazırlıkları tamamlanan program hakkında konuşan Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Karaağaç, “Derneğimiz ve muhtarlığımız öncülüğünde önceki yıllarda çok güzel iftar organizasyonları yapmıştık, bu yıl da kısmet olursa daha güzel bir programla geleneksel iftarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Kıymetli büyüklerimiz, muhtarlığımız, esnaf arkadaşlarımız ve komşularımız ellerinden gelen her türlü desteği bizlere sağlamaya gayret ediyorlar. Bu hafta cumartesi günü 18.00-21.00 saatleri arasında Karaağaç meydanında okunacak mevlidi şerif ile başlayacak program, birlikte iftar yapılması ve dualar ile sona erecek. Tüm halkımız ve civar mahallelerdeki komşularımız davetlidir. Allah herkesin hayrını ve ibadetlerini kabul etsin.” dedi.

Karaağaç Haber olarak böyle güzel bir organizasyon tertipleyen Karaağaç halkına, Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği heyetine, Karaağaç Muhtarlığı ile ihtiyar heyetine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah (c. c.) kabul etsin.