DOLAR32,5385% 0.11
EURO34,6086% -0.25
STERLIN40,0634% -0.28
FRANG35,6979% -0.03
ALTIN2.449,59% -2,00
BITCOIN65.881,880.988

Karaağaç Haber 5 Yaşında

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç Haber 5 Yaşında

Kocaeli – Kandıra’nın önde gelen medya kuruluşlarından Karaağaç Haber, 5. yaşını kutluyor. Sitemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın koordinatörü Numan Sıbıç, konuyla ilgili bir dizi açıklamada bulundu.

Sıbıç açıklamasında, “Bundan yaklaşık 10 yıl önce yani üniversite öğrencilik yıllarımda; Karaağaç’ı ve Karaağaç insanını tanıtmak, insanımızın sesi-gözü-kulağı olmak ve Karadeniz kültürüne sahip çıkmak niyetiyle karınca kararınca bir şeyler yapabilme adına bir yola çıkmaya karar vermiştim. Sosyal medya üzerinden hobi olarak başlatmış olduğum medya ve habercilik işlerini, teknolojik ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak sürekli güncel tutmaya ve çeşitlendirmeye gayret ettim. Bu süre zarfında maddi ve manevi çok büyük emek harcadım ve çok zorluk çektim. Bu konuda en büyük destekçim her zaman rahmetli babam olmuştu.

10 yılda hiç abartısız yüzlerce habere imza attım, binlerce insanın meclisinde ve ortamında bulundum. Kiminin acısını, kiminin hüznünü, kiminin derdini, kiminin de mutluluğunu ve sevincini paylaştım. Yüzlerce insanla tanıştım, bir çok kişi ile dost ve ahbap oldum. Bugün geriye dönüp baktığımda şu on yıllık süreçte kendi adıma çok başarılı çalışmalar yaptığımı düşünüyorum. Tabi ki bunda bana destek olan ve güvenen herkesin payı var. Öğretmenlik mesaimden arta kalan zamanlarda her gün daha iyi şeyler üretebilme adına çok uğraş verdiğimi ve bazı günler uykusuz sabahladığımı hatırlıyorum. 5 yıl önce Karaağaç Medya ve Karaağaç Haber sitelerini açtığımda yerel medya sektörüne yepyeni bir soluk getirdim. Medya, basın ve yayın ve habercilik işlerine sıfırdan başlayan biri olarak bu işin eğitimini almadan bir şeyler yapmaya kalkmak ve bu işi bilen insanlarla rekabete girebilmek; gerçekten yetenek, özveri ve sabır gerektiren bir mesele.

Hitap edilen kitle profilinin dar olması bu rekabeti en başından zorlaştıran bir konu. Hitap edilen kitle sabit olduğu gibi bir o kadar da zor bir durum teşkil ediyor. Çünkü az-çok herkesi tanıyorsun veya herkes seni tanıyor. Birinin hakkında kötü bir durumdan dolayı haber yapsan bu kez zan altında sen kalıyorsun.Haberin muhatabı olan kişi sana ya kırılıyor ya haberi kaldırman için araya kıramayacağın insanları sokmaya çalışıyor ya husumet besliyor ya da seni karalamaya çalışıyor. Sen ise doğru ve tarafsız habercilikle insanlara bir şeyler vermeye çalışıyor, güvenirliğini ve itibarını korumaya çabalıyorsun. Şahsıma beslenen husumet nedeniyle gizli tanık beyanıyla iftiraya uğrayarak 10 ay ceza evinde tutuklu kaldım ve aldığım beraat kararı, iftira atanların yüzüne adeta bir tokat gibi indi. Onlar beni iftirayla sindireceklerini zannedip sevinç naraları atarken Allah’ın huzurunda nasıl hesap vereceklerini hesaba katmadılar.

Dürüst, sözünün eri, yanlışa yanlış diyebilen, dik duran ve herhangi bir siyasi arenaya sırtını dayamadan kendi çizgisini belirleyen bir kişi olduğum herkesin malumudur. Kimseye minnet etmeden ve boyun eğmeden bir şeyler yapma gayretindeyim. Sırf bu yüzden şahıslardan mümkün olduğunca reklam ve sponsorluk talebinde bulunmuyorum. Çünkü bazıları üç kuruş para verip seni satın alabileceklerini, sana istediklerini yaptırabileceklerini zannediyor.

Geçen zaman içinde Karaağaç Haber sitemiz, sosyal medya ve YouTube sayfalarımız her gün on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir platform haline geldi. Biz, yaptığımız işi en güzel şekilde temsil etmeye ve örnek medya kuruluşu olarak varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm takipçilerimize, okurlarımıza ve bizi destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla…” ifadelerine yer verdi.