DOLAR32,4976% 0.1
EURO34,8496% 0.18
STERLIN40,7658% 0.44
FRANG35,7374% 0.28
ALTIN2.475,71% 0,54
BITCOIN2.033.664-2.963

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç Esnafından “Evde Kal Temizlik Yap” Çağrısı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç Esnafından “Evde Kal Temizlik Yap” Çağrısı

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evlerinden dışarı çıkamıyor. Salgın tüm dünyayı sararken bazı ülkelerde hayat durma noktasına geldi. Yurdumuzda “Evde Kal Türkiye” çağrısıyla birçok kişi evinden çalışmaya devam ediyor. Kadınların evdeki yükü bu dönemde daha da artarken ev işlerine erkekler de yardım ediyor. Kimi temizlikle uğraşırken kimi de yemek ve pasta-kurabiye işlerine el attı.

Salgından sonra ev işlerine yardımcı olduğunu belirten Karaağaç sakinlerinden ve esnaflarından Merkez Mahallede ikamet eden Harun Emanetoğlu, ev halini şöyle özetliyor: “Kahvehanemde çalışırken bulaşık ve temizlik işlerini zaten yapıyordum, hatta çocukluğumdan beri evin büyüğü olmam sebebiyle ev işlerine yardımcı olurdum. Salgın sebebiyle kötü günler geçiriyoruz. Bu dönemde eşlerimize de yardımcı olmak gerekir. Çocuklarımız yanımıza gelemiyor, haliyle işleri kendimiz hallediyoruz. Gerçi salgın bitse de bu işleri yapmaya yine devam ederiz, hayat müşterek değil mi?

Ev işleri bağımlılık yapıyor, dün camları temizledim bugün de bacayı temizleyeceğim. Bu hafta sonu için yine sokağa çıkma yasağı gelecekmiş. Diğer esnaf arkadaşlarım da vakitlerini evlerinde geçirecek. Onlara buradan çağrı yaparak ‘Evde Kalın, Temizlik Yapın’ diyorum. Özellikle de Erhan Sinopluoğlu kardeşimden karşı bir atak bekliyorum.” dedi.