DOLAR32,5163% -0.1
EURO34,7959% -0.22
STERLIN40,4743% -0.12
FRANG35,5896% -0.31
ALTIN2.440,50% 0,43
BITCOIN65.160,01-2.487

Kanlı Göl Kış Ortasında Kurudu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kanlı Göl Kış Ortasında Kurudu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış olmaması, Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde bulunan Kanlı Göl’ün kurumasına neden oldu. Üzeri nilüfer çiçekleriyle kaplı olduğu için geçen yıl Nilüfer Şenlikleri’nin de yapıldığı göl alanında küçük bir su birikintisi kalırken gölde yaşayan on civarındaki balık türü de yok oldu.
.
s22-tileMMJJ.
Kaynarca’nın Başoğlu köyü, Karaboğaz mevkiinde yer alan ve Acarlar Longozu’na yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan 20 hektarlık gölün kuruması herkesi derinden üzdü. İçinde bir zamanlar onlarca çeşit balığın yaşadığı, sandal gezintilerinin yapılabildiği Kanlı Göl, iki yıldır yeterli yağış olmaması nedeniyle yavaş yavaş çekildi ve şu anda küçük bir su birikintisine dönüştü. Gölün bulunduğu alanda karşıdan karşıya yürüyerek geçilebiliyor.
.
İLK DEFA KIŞ ORTASINDA KURUDU
.
Bir yıl önce yapılan ölçümlerde yer yer 5 metre derinliğe ulaştığı belirlenen gölün bu hale gelmesi, bölgede yaşayan halkı derinden üzdü. Başoğlu sakinlerinden Ali Galip, gölün yeterli yağmur ve kar yağmaması nedeniyle kuruduğunu belirterek: “Biz burada her sene balık tutuyorduk. Şimdi ise gölün halini görüyorsunuz. Göl ilk defa kış ortasında kurudu. Yazın Allah sonumuzu hayır etsin.” diyerek endişesini dile getirdi.
.
kanlıgöl4-tileC.
Bir zamanlar çevre köyler ve illerden buraya balık tutmaya gelenler de gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. Kanlı Göl’de yaşayan balıklar, suların çekilmesiyle birlikte yok oldu. Bölgedeki evlerin bahçesinde bulunan tulumbalardan da su çekilemiyor. Kaynarca’nın turizmine katkı sağlayan ve yerli-yabancı turistlerin akın ettiği Kanlı Göl’de, geçen yıl Nilüfer Şenlikleri yapılmış ve ünlü müzik grubu Karmate konser vermişti.
.

Kaynak: kaynarcaninsesi.com