DOLAR32,3033% 0.54
EURO35,2338% 0.31
STERLIN41,1922% 0.62
FRANG36,5445% 0.5
ALTIN2.244,11% 0,76
BITCOIN2.286.2821.904

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Kandıra’da Şifa Sağlık Kabini Hizmete Açılıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kandıra’da Şifa Sağlık Kabini Hizmete Açılıyor

Kandıra’da ilk ve tek sağlık kabini Akdurak Mahallesinde hizmete açılıyor. Sağlık memurları Şükrü Bektaş ve Selahattin Arslan’ın birlikte işleteceği Özel Kandıra Şifa Sağlık Kabini, 6 Ocak 2023 Cuma günü 13.30’da düzenlenecek görkemli bir törenle kapılarını açacak.

saglik_kabini_kandira
sifa_saglik_kabini_kandira
kandira_evde_saglik
kandira_saglik_kabini
sifa_saglik_kandira_kabin
evde_saglik_kandira

Enjeksiyon, pansuman, serum takma, ilk yardım gibi acil müdahaleler, sonda takma-çıkarma, reçeteli bütün ilaçların tedavisi, oksijen tedavisi, kulak delme, kulak yıkama, evde bakım hizmeti ve her türlü hemşirelik hizmetini sunacak olan sağlık kabini, Akdurak Mahallesi Özgür Sokak No: 2/A (Yeni Cami karşısı) adresinde hizmete açılacak.

Hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, cumartesi günleri ise 09.00 ile 15.00 saatleri arasında hizmet verecek olan sağlık kabini hizmetleri için 0 535 404 28 41 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Sağlık Kabininde Verilecek Hizmetler

Sağlık kabinlerinde pansumandan yara bakımına, kan alımından kulak lavajına kadar birçok çeşitli hizmet verilebilmektedir. Tüm hastalar sağlık kabini hizmetlerinden ücreti dahilinde yararlanabilmektedir. Enjeksiyon (iğne işlemleri), şeker ölçümü ve takibi, kateter takılması, tansiyon ölçümü, dikiş atılması ve alınması, idrar ve beslenme sondalarının takılması veya değiştirilmesi, kan grubuna bakılması, kulak delinmesi, damar yolu açılması ve gebelik testleri gibi birçok hizmet sağlık kabinlerinde verilen hizmetlerden arasında yer almaktadır.

Küçük Cerrahi Müdahaleler

Ağır cerrahi işlemler gerektirmeyen yaralanmalar için yapılan müdahaleler küçük cerrahi işlemler olarak tanımlanmaktadır. Kişinin geçirdiği bıçak kesmesi, cam kırığı ve yabancı cisim batması gibi ufak kazalar büyük ameliyatlar gerektirmeden sağlık kabinlerinde tedavi edilebilmektedir. Ayrıca deride oluşan sivilceler ve bu sivilcelerin içindeki irinin temizlenmesi, burun kanamaları için tampon uygulanması, tırnak batması sonucu oluşan enfeksiyonlar hastaneye gidilmesine gerek kalmadan sağlık kabinlerinde sonuçlandırılabilmektedir.

Serum İşlemleri

Kanın pıhtılaşmasından sonra üst kısımda kalan şeffaf sıvı serum olarak adlandırılmaktadır. Vücudun hastalıklarda savaşırken ürettiği antikorlar kanın serum denilen kısmında birikmektedir. İlgili sıvının iğneler yardımıyla transfer edilmesi birçok hastalığında tedavisinde kullanılmaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemleri sağlık kabinlerinde verilen diğer hizmetler arasında yer almaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemlerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

ozel_kandira_sifa_saglik_kabini
kandira_evde_bakim
ozel_saglik_kandira

Evde Hemşire Hizmeti

Evde hemşire hizmeti, alanında deneyimli ve uzman hemşirelerin ilgili hastanın yakınları ile işbirliği içerisinde hastanın kendi yaşam alanında bakımını sağlayan hemşirelik hizmetleridir. Evde hemşire hizmeti, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri tarafınca belirlenen görev tanımına göre hastaya etik kurallara ve bilimsel yöntemlere uygun koşullarda sağlık ve bakım hizmeti sunar.

Enjeksiyon

Damar veya doku yolları kullanılarak vücuda ilaç veya sıvı verme işlemleri enjeksiyon (iğne yapma) olarak tanımlanmaktadır. İğne yapılırken kullanılan en yaygın yöntemlerden birisi damar yollarının kullanılmasıdır. Nitekim damarın bulunması ve iğnenin düzgün bir şekilde yapılması profesyonellik gerektirmektedir. Sağlık kabinlerinde deri altı enjeksiyon (subkutan – SC), adele içine enjeksiyon (intramüsküler – İM), damar içine enjeksiyon (intravenöz – İV) ve cilt altı enjeksiyon (intradermal – İD) hizmetleri uzmanlar tarafından verilmektedir.

Tansiyon Ölçümü ve Takibi

Atardamarların içindeki kan basıncı seviyesine tansiyon denilmektedir. Kanın kalp kasından pompalanmasından sonra ölçülen basınç sistolik yani büyük kan basıncını (büyük tansiyon), kalp kasının gevşemesinden sonra ölçülen basınç ise diyastolik yani küçük basıncını (küçük tansiyon) temsil etmektedir. İdeal tansiyon aralığı büyük tansiyon için 130 mmHg civarında ve küçük tansiyon için 80 mmHg arasında kabul edilmektedir. Sağlık kabinlerinde tansiyon ölçüm işlemleri görevliler tarafından düzgün bir şekilde yapılabilmektedir.

Dikişi Atma ve Alma

Küçük kazalar ve yaralanmalar sonucunda oluşan bazı yaralar için dikiş atılması gerekmez ve vücudun kendini iyileştirme kapasitesi sayesinde yaralar kendiliğinden iyileşir. Nitekim bazı yaralanmalarda kan kaybının yaşanması, açık yaraların mikrop kaparak iltihaplanma riskinin bulunması dikiş atılması işlemlerini zorunlu kılmaktadır. El ve yüz bölgesindeki bazı yaralanmalar küçük olsa bile tükürük bezlerinin veya bazı damar yollarının hasar görme ihtimali nedeniyle dikiş atılmasına ihtiyaç duymaktadır. Sağlık kabinlerinde görev alan uzmanlar bu tarz yaralanmalara karşı erken önlem alarak hastanın en çabuk şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Pansuman ve Yara Bakımı

Yaraların mikrop kapması ve iltihaplanması iyileşme sürecini geciktiren faktörlerden olmaktadır. Bu nedenle bazı yaraların temizlenmesi ve sterilize edilmesi gerekmektedir. Aralıklarla yapılan bakım işlemlerine pansuman adı verilmektedir. Pansuman işlemleri ayrıca yaradaki kanamayı azaltmak ve ağrıyı engellemek adına da yapılmaktadır. Nitekim pansuman işlemleri dikkatli bir şekilde ve steril ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Sağlık kabinlerinde çalışan hemşireler veya sağlık görevlileri yardımıyla yara bakımı ve pansuman işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Fizik tedavi ihtiyacı olan hastaların kendi evlerinde işinde uzman fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi seansının uygulanmasıdır. Son dönemde daha rahat olması sebebi ile evde fizik tedavi görmek isteyen hasta sayısı artmıştır.

Karaağaç Haber olarak genç girişimcilere hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, bol kazançlar diliyoruz.