DOLAR32,2340% 0.18
EURO35,1024% 0.65
STERLIN40,8143% 0.32
FRANG35,6054% 0.12
ALTIN2.259,86% 0,29
BITCOIN2.260.181-0.783

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Kandıra Aşırı Yağışa Teslim Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kandıra Aşırı Yağışa Teslim Oldu

Soğuk ve yağışlı hava, yurt genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Kocaeli ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış sonrası dereler taşınca pek çok ev, iş yeri ve tarla sular altında kaldı.
.
ballar deresi1.
Kocaeli / Kandıra’ya bağlı Kurtyeri, Kefken, Ballar, Karaağaç ve Araman köylerindeki dereler aşırı yağış sebebiyle taşınca sel baskınlarına neden oldu. İlçenin farklı bölgelerindeki dere debilerinin ani yükselmesi küçük çaplı maddi hasar oluştururken, Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’ne bağlı ekipler, sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde iş makineleri ile çalışmalarını sürdürüyor.
.

Kandıra – İSU Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler,Kefken – Mithatpaşa mahallesinde sel baskını yaşanabilecek bölgelerde gerekli önlemleri almaya çalıştı. Ballar köyü sağanak yağıştan en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. Ballar yolu sel sularıyla kaplanırken yol, araç trafiğine kapatıldı.
.
ballar deresi.
EV, İŞ YERLERİ TARLALAR SULAR ALTINDA
.
Kandıra’ya bağlı Kurtyeri, Kefken, Ballar,Karaağaç ve Araman köyleri aşıyı yağmurdan en fazla etkilenen bölgeler oldu. Kurtyeri- Sakarya / Kaynarca yol ayrımı sular altında kalırken bölgede bulunan birkaç ev de sele teslim oldu.
.
kurtyeri.
İş yeri sular altında kalan Kurtyeri sakinlerinden Mehmet Aydın, su motoru ile sel sularını tahliye etmeye çalıştı. Evi sular altında kalan Mustafa İlhan ise eşyalarını kurtarabilmek için kendi imkanlarıyla yoğun çaba sarf etti. Bölgedeki vatandaşlar ev ve iş yerlerini sel sularından korumak için çeşitli önlemler almaya çalıştı.
.
kangal.
NAMAZGAH DERESİ’NDE KORKULAN OLMADI
.
Şiddetli yağışlarda taşan ve çevreye büyük zarar veren Kanlıdere ve Namazgah Deresi ve Yulaflı Deresi’nde ise korkulan olmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Devlet Su İşleri’nin (DSİ) bazı derelerde uyguladığı ıslah çalışmaları fayda sağladı. Islah edilen derelerde taşma olmadı. Kurtyeri, Kefken, Ballar, Karaağaç ve Araman köylerinde ise dere yataklarına yakın tarım arazileri sular altında kalırken, büyük bir zayiat yaşanmadı.
.
sel-1.
Aşırı yağıştan Karaağaç da nasibini aldı. Karaağaç – Kaynak deresi aşırı yağış sebebiyle taşınca, dereye yakın bölgelerdeki evler ve tarlalar sular altında kaldı. Sel suları dere yatağına sığmayınca yola kadar ulaştı. Karaağaç’ı, Sakarya / Kaynarca – Arifağa köyüne bağlayan yolda araçlar güçlükle ilerleyebildi. Kanalizasyon hatları tıkandı. Sel suları, içme suyu şebekesine karıştı.
.
doktor.
Evine sel suları dolan vatandaşlar, durumu çaresizlik içinde seyretmek zorunda kaldı. Her yıl yaşanan taşkınlar sebebiyle mağdur olan köylüler, gerekli önlemi zamanında almayan yetkililere tepki gösterdi.
.

Karaağaç – Kaynak mahallesinde yer alan içme suyu şebekesi de selden nasibini aldı. Karaağaç’ın kanalizasyon şebekesi kontrolsüz bir şekilde Kaynak Deresi’ne bağlanmıştı. Kaynak Deresi’nin hemen kenarında bulunan içme suyu şebekesine karışan sel suları, hem Karaağaç ve bölge halkının hem de hayvanların sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.
.
sel-3.
Karaağaç Medya olarak yetkilileri bu konuda acil önlem almaya davet ederken, Karaağaç ve bölge halkını da içme suyu şebekesini kullanmamaları (kullanacaklarsa da suyun içerisine klor katmaları) yönünde uyarıyoruz.
.