DOLAR32,4015% -0.12
EURO34,7913% 0.12
STERLIN40,6859% 0.27
FRANG35,5397% 0.17
ALTIN2.436,99% -0,07
BITCOIN62.300,30-2.491

Kamyonetin Çarptığı Adam Yaşamını Yitirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kamyonetin Çarptığı Adam Yaşamını Yitirdi

Kandıra’nın Akçabeyli (Potlar) mahallesi sakinlerinden hayvancılık işleriyle meşgul olan ve toplumun geniş bir kesimi tarafından tanınan Murat Kurt’un babası Cafer Kurt (76) geçirdiği talihsiz kaza sonucu vefat etti.

Kaza, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edindiğimiz bilgilere göre, Karaağaç sakinlerinden Fatih Köroğlu’nun kullandığı süt toplama kamyoneti, Kurt ailesinin bahçesinden çıkmak için kontrollü bir şekilde geri manevra yaptığı sırada bir anda kamyonetin arkasında beliren Cafer Kurt’a çarptı. Kasanın arka köşe kısmı karın boşluğuna gelen yaşlı adam, çarpmanın etkisiyle yere yığılarak baygınlık geçirdi.

Durumu fark eden Köroğlu, kamyonetini hemen durdurarak yaşlı adama müdahale etmeye çalıştı. Murat Kurt’un da kazaya şahit olmasıyla çevredeki vatandaşlardan yardım istendi. Özel araçla hastaneye kaldırılmak istenen yaşlı adamı, hastane yolunda 112 Acil Servis ekipleri devraldı. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesine kaldırılan kazazede, hastanede kalp krizi geçirdi. Talihsiz adam, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kazanın, Cafer Kurt’un sahibi olduğu yavru kedilerin kamyonetin altında kalabilecekleri endişesiyle refleksif bir harekette bulunması sonucunda gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Kaza sonrası, “Taksirle (istemeyerek) ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kefken Karakol Komutanlığında ifadesi alınan Köroğlu, gece saatlerinde Kandıra İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü. Köroğlu’nun geceyi karakolda geçireceği, sabah saatlerinde ise sağlık kontrolünün ardından Kandıra Adliyesinde savcı ve hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

Merhumun naaşı, kesin ölüm sebebinin anlaşılabilmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Kocaeli – Adli Tıp Şube Müdürlüğü morguna kaldırıldı. Yaşlı adamın bir süredir de lösemi (kan kanseri) tedavisi gördüğü öğrenildi.

Kurt’un cenazesinin bugün (29 Nisan 2020 Çarşamba) öğle saatlerinde kılınacak cenaze namazının ardından Akçabeyli Mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Karaağaç Haber olarak merhum amcamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet, toprağı bol olsun. Fatih Köroğlu ağabeyimize ve ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.