DOLAR32,5852% 0.16
EURO35,0042% -0.11
STERLIN40,8441% -0.11
FRANG35,6947% 0.15
ALTIN2.438,82% 0,11
BITCOIN64.650,161.187

İbrahim Karaosmanoğlu Temel Atma Törenine Katıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
İbrahim Karaosmanoğlu Temel Atma Törenine Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kandıra ilçe başkanı Erdinç Şentürk, AK Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken, AK Parti Kandıra Kadın Kolları ve beraberlerindeki heyet, bugün sabah saatlerinde Karaağaç Kapalı Düğün Salonu’nun temel atma törenine katıldı. Muhtarımız Mehmet Elmacı ve bir grup köylü, Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyeti kemençe ve horonla karşıladı. Karadenizli sanatçı Meryem Akyüz’ün de yer aldığı programa beklenenden az katılımın olduğu gözlerden kaçmadı.
.
Karaosmanğl-1.
2009 yılında köyümüze bir dizi ziyaretlerde bulunan Karaosmanoğlu, halkın huzurunda Karaağaç’a kapalı düğün salonu yaptırma sözü vermişti. 5 yıl geçmesine rağmen hiçbir adım atılmayan proje için yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yaklaşık 1 ay önce Topallar mahallesinde yer alan Karaağaç İlköğretim Okulu eski binasının bulunduğu yere düğün salonu inşasına başlanmıştı. Karaosmanoğlu yaptığı konuşmasında, yapılacak düğün salonunun modern, büyük, bahçeli ve otoparkı olan betonarme bir yapı olacağını söylemişti ama başlanan proje, açıklanan projeden bir hayli farklı.
.
Karaosmanoğlu-2.
Düğün salonu betonarme olmayacak. Kapalı pazar yerine benzeyen ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek salon, yıllardır düğün salonu hayali kuran halkı derinden üzdü. Köylülerimiz, havaların yağışlı olduğu kış mevsimlerinde ve hava muhalefeti gibi durumlarda düğünlerini nerede yapacağını kara kara düşünüyordu. Köyde büyük ve kapalı bir mekan olmadığı için pek çok düğün ve etkinlik, hijyenden ve estetikten yoksun tavuk çiftliklerinde yapılmak zorunda kalıyordu. Çeşitli bahaneler ve engeller sebebiyle yapımına geç başlanan düğün salonu için halk buruk bir sevinç yaşıyor.
.
Karapsma.
Temel atma törenine katılan Karaosmanoğlu, beklediği coşkuyu bulamadı. Köy merkezinde halka yerel seçimler ve gündemle ilgili bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, törene katılım az olunca programını kısa tutmak zorunda kaldı. Beklemedikleri bir durumla karşılaşan siyasilerin de morallerinin bozulduğu gözlerden kaçmadı. Karaağaç’la ilgili projelerini sıralayan Karaosmanoğlu 1 saat kadar süren törenin ardından köyden ayrıldı.
.