DOLAR32,5889% 0.35
EURO34,7978% 0.17
STERLIN40,6424% 0.1
FRANG35,8743% 0.75
ALTIN2.499,76% 0,61
BITCOIN2.112.2184.904

Havva Kardeş Anjiyo Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Havva Kardeş Anjiyo Oldu

Karaağaç sakinlerinden Selahattin Kardeş’in eşi, Metin ve Fethi Kardeş’in anneleri Havva (Kara) Kardeş geçirdiği kalp krizi sebebiyle anjiyo oldu.

Körfez / Yarımca’da ikamet eden Kardeş (75) geçtiğimiz hafta öğle saatlerinde market alışverişi yapmak için evinden çıktı. Kaldırımda yürüyen kadının bir anda gözü karardı ve nefes darlığı şikayetleri baş göstermeye başladı. Baygınlık geçiren Kardeş’e çevredeki vatandaşlar yardım etti. Bir süre sonra kendine gelen kadın, tansiyonunun düştüğünü zannederek hastaneye gitmek istemedi. Evine döndüğünde yeniden fenalaşan Kardeş, bu kez komşularının ziline basarak yardım istedi. Komşularının 112 acil servis ekiplerine haber vermesiyle ilgili adrese sağlık görevlileri yönlendirildi.

Yapılan ilk müdahalesinde kalp krizi geçirdiği anlaşılan hasta, ambulansla hemen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kardiyoloji ünitesinde yapılan muayenesinde kalp ana damarlarında tıkanıklık tespit edilen kadının anjiyo olmasına karar verildi.

Ameliyata alınan hastanın tıkalı damarları açıldı ve daralan kısımlara stent takıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından bir süre müşahede servisinde gözetim altında tutulan Kardeş, sağlık durumunun normale dönmesinin ardından taburcu edildi.

Karaağaç Haber olarak Havva yengemize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c. c.) acil şifalar versin.