DOLAR32,2517% -0.03
EURO34,7299% -0.07
STERLIN40,3424% -0.1
FRANG35,4882% -0.02
ALTIN2.395,28% -0,21
BITCOIN62.606,01-2.077

Halil Karaağaç Adaylığını Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Halil Karaağaç Adaylığını Açıkladı

Köyümüz sakinlerinden ve esnaflarından Halil Karaağaç, 30 Mart yerel seçimlerinde köyümüzden muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Halil Karaağaç-2

…..
1956 Karaağaç doğumlu olan ve köyümüzde nalburiye dükkanı işleten Halil Karaağaç, aynı zamanda Sınırlı ve Sorumlu Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanlığını da yürütüyor. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarlık makamına adaylığını koyan Karaağaç, kendisiyle yaptığımız söyleşide projelerini bizlerle paylaştı. Bir çok tarımsal birliğin kurucu üyelerinden olan Karaağaç, bu alandaki tecrübelerinden yararlanarak Karaağaç’ı sosyal ve ekonomik anlamda daha yaşanabilir bir hale getirmeyi planladığını aktardı.

….

Halil Karaağaç-3….
Mehmet Elmacı’nın muhtarlığı süresince tamamlan-a-mayan çalışmaları ve kendi projelerini hayata geçirmeyi taahhüt eden Karaağaç: “Karaağaç gençleri sportif faaliyetlerden mahrum kalıyor, futbol oynamak için bile Kandıra ve Kaynarca’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Onların bu taleplerine cevap vererek köyümüze kapalı futbol sahası (halı saha) kazandıracağız. Köyümüzün şebeke suyu çok kireçli olduğundan içme suyumuza arıtma sistemi yaptıracağız. Köy bütçesi ile alacağımız 27+1 kişilik otobüsü; düğün, eğlence, cenaze vb. durumlarda halkımızın hizmetine sunacağız.

…..
Köyümüz öğrenci potansiyeline sahip bir yer. Köyümüze lise yaptırarak eğitim sorununu halledeceğiz. Köyümüzde yakıt sorunu var, bu konuyla alakalı çalışmalarımız olacak. Köyümüzde hayvan gübrelerinden daha etkin şekilde yararlanarak biogaz üretimi yapacağız ve köylülerimize bedava yakıt imkanı sağlayacağız. Köyümüze hakim tepe noktalara rüzgar enerji santralleri kuracağız ve elektrik ihtiyacımızı da kendi imkânlarımızla sağlamış olacağız. Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde kurmuş olduğumuz şu an işletmesi durmuş olan soğuk hava depomuzu (süt şoklama merkezi) mandıraya çevirerek süt mamülleri elde edip piyasaya süreceğiz.
….
Köylülerimizi kalkındırma adına daha önce yüz aileye uygulamış olduğumuz iki adet büyükbaş hayvan edindirme çalışmamıza benzer bir projemiz daha olacak. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın da desteğiyle köy tüzel kişiliğine ait toplu hayvan bakım merkezi kurarak köylülerimizin bu tür projelerden daha etkin şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Büyükşehir yasasının çıkmasıyla köyümüz, Kocaeli’nin mahallesi konumuna geldi. Köyümüz ne kadar gelişse de orman köyü vasfımızı yitirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

[youtube id=”QfnanpQyvZo”]

“Projelerimizin hayata geçmesi için 30 Mart yerel seçimlerinde herkesten destek bekliyorum.” diyen Karaağaç: “Allah nasip ederse köyümüze muhtar olarak hizmet etmeye devam edeceğim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.