DOLAR32,5900% 0.34
EURO34,8687% 0.36
STERLIN40,6316% 0.06
FRANG35,8626% 0.71
ALTIN2.507,65% 0,93
BITCOIN2.125.5441.805

Halil Karaağaç Adaylığını Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Halil Karaağaç Adaylığını Açıkladı

Karaağaç sakinlerinden ve esnaflarından Halil Karaağaç, 31 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerde Karaağaç’tan muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Karaağaç Tv mikrofonlarına konuşan Karaağaç; adaylığı, çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde muhtarlık makamına adaylığını açıklayan Karaağaç, kendisiyle yaptığımız söyleşide projelerini sıraladı. Birçok tarımsal birliğin kurucu üyelerinden olan Karaağaç, bu alandaki tecrübelerinden yararlanarak Karaağaç’ı sosyal ve ekonomik anlamda daha yaşanabilir bir hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

Üç dönemdir muhtarlık yapan Mehmet Elmacı’nın görevi süresince tamamlan-a-mayan çalışmaları ve kendi projelerini hayata geçirmeyi taahhüt eden Karaağaç, yaptığı açıklamada: “Köyümüzde bir takım eksikler görüyoruz, bu eksiklerin yanı sıra hayata geçirmeyi planladığımız projeler var. Bizi bir büyük, bir uslu olarak gören arkadaşlarımız ve komşularımız var, biz de bu yüzden bu göreve talip olduk.

Kırsal alanda tarım ve hayvancılık üzerine sosyal destek projelerini uygulayacağız. İsteyen komşularımıza süt sığırcılığı, besi hayvancılığı, arıcılık, seracılık ve organik tarım projelerini hayata geçireceğiz. Karaağaç Gençlik ve Spor Kulübü’nü kuracağız.

Şu an yapımına devam edilen halı sahayı kapalı sahaya dönüştürerek gençlerin dört mevsim boyunca spor yapabilecekleri bir hale getirmeyi düşünüyoruz.

Köyümüze bir meslek lisesi kazandırmayı hedefliyoruz.

Halkımızın kültür ve bilgi birikimini artırmak amacıyla halka açık bir kütüphane kuracağız.

Hırsızlık, asayişsizlik, kavga-dövüş gibi istenmeyen durumların oluşmasını engellemek ve önleyici olması açısından iki adet köy bekçisi talebinde bulunacağız.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yangın çıkması halinde acil müdahalede bulunabilmek için köyümüze portatif bir yangın tankeri hibe etmişti ancak mevcut tanker, traktör gibi güçlü bir çekici yardımı olmadan kullanılamıyor. Bu yüzden tam teçhizatlı bir itfaiye aracı talebinde bulunacağız.

Köyümüzde bulunan sağlık evini, sağlık ocağına dönüştürmeye gayret edeceğiz. Ebe, hemşire, doktor ve ambulans getirteceğiz.




“Kardeş Köy” projesini hayata geçireceğiz. Avrupa’da yaşayan yakınlarımız ve tanıdıklarımız var. Onların desteği ve aracılığı ile Avrupa’daki köyler ile Karaağaç’ı kardeş köy ilan edeceğiz. Farklı alanlarda lazım olan araç-gereçlerin bir kısmını da bu şekilde temin etmeye çalışacağız.

Biyo (Bio) gaz ve güneş enerjisi sistemlerini hayata geçirerek maliyetleri ve giderleri en alt düzeye indireceğiz.

Kefken – Karaağaç arasındaki beton yolun üzerine sıcak asfalt çalışması yaptıracağız. Karaağaç’ın çamur içinde olan yolları ve sokakları var, onlar için de gerekli çalışmaları tamamlayacağız.

Kaynak Mahallesi – Sarılardüzü mevkindeki köprüyü genişletme çalışmalarını yaptıracağız.  Bahsi geçen köprünün olduğu noktada son yıllarda kazalar meydana gelmeye başladı, bu durumu önlemeye çalışacağız.

Fevzi Çakmak Mahallesi – Sazlıoğlu mevkinde yer alan gölet ve çevresinde düzenleme yaptırarak halka açık mesire yeri oluşturacağız.

Karaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde süt işleme tesisi kurarak ekonomik kalkınmaya destek vereceğiz.

Muhtar seçildiğim takdirde; adaletli, şeffaf, herkese eşit, birbirini seven, saygılı ve hoşgörülü bir politika uygulayacağız.

Diğer muhtar adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum, hepsi komşumuz ve her biri birbirinden değerli insanlar. Onların da kendilerine göre projeleri vardır. Halkımız kimi tercih ederse saygı duyarız. Hepimiz bu göreve talibiz, inşallah kardeşlik ve centilmenlik içinde bir seçim olur.” dedi.

Halil Karaağaç’ın aza adayı listesi ise şöyle: (Alfabetik sıraya göre)

1 – Abdullah Demir (Fevzi Çakmak mahallesinden, hayvancılık ve inşaat işleri ile ilgileniyor.)
2 – Ali Hikmet Yağcı (Topallar mahallesinden, esnaflık yapıyor.)
3 – Bayram Tozan (Topallar mahallesinden, hayvancılık ve çiftçilik yapıyor.)
4 – Cevdet Aycı (Acılık mahallesinden, hayvancılık ve çiftçilik yapıyor.)
5 – İsmail Ural (Fevzi Çakmak mahallesinden, hayvancılık ve çiftçilik yapıyor.)
6 – Muhammet Say (Merkez mahalleden, inşaat ve hafriyat işleri ile ilgileniyor.)
7 – Mustafa Ark (Dağdibi mahallesinden, hayvancılık ve çiftçilik yapıyor.)
8 – Süleyman Özdemir (Merkez mahalleden, esnaflık yapıyor.)
9 – Yılmaz Hamarat (Acılık mahallesinden, hayvancılık ve çiftçilik yapıyor.)

Halil Karaağaç Kimdir?

1956 Karaağaç doğumludur. İlk okul mezunudur. Evli ve 7 çocuk babasıdır. Emeklidir. Karaağaç’ta nalbur & hırdavat üzerine faaliyet gösteren işletmesi bulunmaktadır. Karaağaç’ın, geçmiş dönemlerde ve hali hazırda birçok sivil toplum kuruluşuna (STK) üyeliği ve çeşitli derneklerde aktif görevleri bulunmaktadır.

Karaağaç Haber olarak Halil dayımıza adaylığının hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.