DOLAR32,5193% -0.09
EURO34,7858% -0.25
STERLIN40,4496% -0.18
FRANG35,5687% -0.36
ALTIN2.423,23% -0,28
BITCOIN66.531,750.494

Hacı Kemal Sıbıç Toprağa Verildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hacı Kemal Sıbıç Toprağa Verildi

Köyümüz sakinlerinden ve esnaflarından Karşı mahallede ikamet etmekte olan Hacı Kemal (Mustafa) Sıbıç, gözyaşları içinde toprağa verildi.
.
kemal.
Hacı Kemal Sıbıç (64), yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Yaklaşık 25 yıldır diyabet (şeker) hastası olan ve bu hastalığa bağlı olarak kalp, tansiyon ve kolesterol rahatsızlıkları bulunan Sıbıç, yapılan muayene ve tetkikler sonucu son evresinde fark edilen premier karaciğer kanserine yenik düştü.
.
DSC_0232.
Hacı Kemal Sıbıç’ın Kurban Bayramı’ndan bu yana yüksek şeker şikayeti bulunuyordu. Kocaeli / M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 10 gün kadar yatan Sıbıç’a insülin tedavisine başlanmıştı. Ani kan şekeri değişikliği sebebiyle iştahı kesilen ve aşırı kilo kaybetmeye başlayan Sıbıç, daha sonra yüksek tansiyon şikayeti ile Sakarya / Kaynarca Devlet Hastanesi’nde de 1 hafta tedavi görmüştü.
.
DSC_0339.
Yapılan tahlillerde kan değerlerinde %18 iltihap olduğu tespit edilen Sıbıç’a vitamin yüklemesi yapılmış, rahatsızlığının devam etmesi üzerine de Sakarya / Yenikent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Burada yapılan tahlillerde kanındaki iltihap oranının arttığı tespit edilen Sıbıç, safra kesesi kaynaklı bir rahatsızlığının bulunduğu ifade edilerek enfeksiyon polikliniğine sevk edilmişti.
.
DSC_0350.
Ailesinin isteği ile İstanbul / Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Hacı Kemal Sıbıç ‘a dahiliye servisinde ultrason çekilmiş, çekilen ultrasonda safra kesesi iltihabı olduğu ifade edilmiş, konulan tanının güvenirliği için genel cerrahi polikliniğine sevki yapılmıştı. Genel Cerrahi polikliniğince de yapılan muayenesinde safra kesesinde gaz sancısı olduğu tespit edilmiş, lavman yapılarak eve taburcu edilmişti.
.
DSC_0379.
Uygulanan tedavi ile bir-iki gün kendine gelen Hacı Kemal Sıbıç, mide bulantısı ve istifra şikayeti ile yeniden rahatızlanmış İstanbul / Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahiliye servisine götürülmüştü. Burada çekilen detaylı MR ile yaklaşık bir yıldır premier (en tehlikeli) karaciğer kanseri olduğu ve karaciğerindeki urun 16 cm’ye 10 cm boyutlarına ulaştığı tespit edilmişti.
.
DSC_0292.
Karaciğerdeki kanserin çok ilerlediği, nakil ya da ameliyat olmasının mümkün olmadığı (5 cm’ye kadar ameliyat veya nakil olunabiliyormuş) doktorlarca ifade edilen Sıbıç serum ve bilimum ilaç verilerek evine gönderilmişti. Ailesi tarafından daha sonra birçok özel ve hastanelerinde alanında uzman doktor ve profesörlere raporları gösterilen Sıbıç’ın tedavisinin tıbben mümkün olmadığı, sağlam kalan 5 cm’lik karaciğer ile idare edebildiği kadar normal yaşamına devam etmesi gerektiği ifade edilmişti.
.
DSC_0305.
İştahsızlığa bağlı aşırı kilo kaybı ile halsizleşen ve durumu günden güne kötüye giden Hacı Kemal Sıbıç’a mama ile gıda desteği sağlanıyordu. Karaciğer yetmezliğine bağlı olarak sarılık olan ve ardından sarılığın siroza çevirmesi ile vücudu su toplamaya başlayan Sıbıç, nefes almakta zorluk çekmeye başlamıştı.
.
fdhfhfh.
17 Mart sabahı mama desteği sağlanırken nefes almakta zorlanan Sıbıç, eve çağrılan ambulansla hemen M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanede iki kez kalp krizi geçirdiği anlaşılan Sıbıç’a doktorlarca kalp masajı yapılmış, hasta tekrar hayata dönmüştü.
.
DSC_0426.
Yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli / Körfez – Özel Marmara Hastanesi’ne sevk edilen Sıbıç, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Bilinci açık olan ve ilk üç gün kendinde olan Sıbıç, 22 Mart akşamından sonra fenalaşmış, üç gün kaldığı komadan çıkamayarak 25 Mart 2015 Çarşamba günü öğle saatlerinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.
.
DSC_0382.
Hacı Kemal Sıbıç’ın vefatı başta ailesi olmak üzere, arkadaşları, komşuları ve sevenlerini yasa boğdu. Uzaktan ve yakından cenazeye akın eden binlerce kişi Hacı Kemal Sıbıç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 26 Mart 2015 Perşembe günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kocaeli / Kandıra – Karaağaç Merkez Mezarlığı’na getirilen Sıbıç’ın naaşı dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
.
DSC_0454.
Defin işleminin ardından uzaktan ve yakından cenazeye gelenler için yemek ikramında bulunuldu. Mezar başında gözyaşı döken aile, Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra mezarlıktan ayrıldı.
.
DSC_00011111 (8).
Akşam namazına müteakip Hacı Kemal Sıbıç’ın Karşı mahalledeki hanesinde okunan Mevlüdü Şerif ile başta merhum Hacı Kemal Sıbıç olmak üzere, ahirete göç eden bilcümle tüm geçmişlerin ruhuna dualar bağışlandı.
.
DSC_00011111 (27).
Mevlüt programına uzaktan ve yakından yüzlerce kişi katıldı. Karaağaç Merkez Camii imamı, Karaağaç-Fevzi Çakmak Camii imamı ve Karaağaç eski imamlarından Selami Tarcan’ın birlikte okuduğu Mevlüdü Şerif programı ile davetlilerin kulaklarının pası silindi.
.

Mevlüt programının bitiminde davetlilere yemek ikramında bulunuldu.
.
DSC_00011111 (18).
Karaağaç Medya Genel Yayın Yönetmenimiz Numan Sıbıç’ın babası olan çok değerli büyüğümüz Hacı Kemal Sıbıç’a, Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.
.

başsağlığı.
Karaağaç Medya A.Ş. adına: İlker Yasin Sıbıç, Hamdi Aksoy, Yiğit Kor, Ahmet Babalı, Yusuf Ziya Pak
.