DOLAR32,5895% 0.11
EURO35,0309% 0.44
STERLIN40,6873% 0.19
FRANG35,6038% 0.11
ALTIN2.423,17% 0,00
BITCOIN64.282,02-3.469

Gökhan Besicilik Kurban’a Hazır

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Gökhan Besicilik Kurban’a Hazır

Karaağaç sakinlerinden Acılık Mahallesinde ikamet eden celeplik ve besicilik işleri ile meşgul olan Gökhan Dulundu, profesyonel kasap ekibiyle Kurban Bayramına hazır olduklarını dile getirdi.

Karaağaç’ın eski esnaflarından Sezai Dulundu’nun oğlu Gökhan (33) Karaağaç’ta yaklaşık 10 yıl baba mesleği olan erkek kuaförlüğü yapmıştı. Daha sonra başlangıçta hobi olarak giriştiği besicilik işini ilerleten genç girişimci, aldığı tarımsal destek kredileri vasıtasıyla da işlerini büyüttü. Kuaförlük mesleğini bırakan Dulundu, yaklaşık 5 yıldır celeplik (hayvan alım-satımı) ve besicilik işleri ile ilgileniyor.

Damızlık süt ve besi hayvanları yetiştiren Dulundu, sunduğu hizmet ağını gün geçtikçe genişletiyor. Genç girişimci, beş yıl önce on büyükbaş hayvanla giriştiği besiciliği bugün yaklaşık yüz büyükbaş hayvana ulaştırdı. Ahır, besihane, samanlık, kesimhane/mezbaha ve depo yapan Dulundu, teknolojik alt yapı imkanlarını da kullanarak “Gökhan Besicilik” adıyla kurduğu tesisinde hizmet veriyor.




Her yıl Kurban Bayramı yaklaştığında Dulundu’nun çiftliği kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri oluyor. Bütçelerine en uygun kurbanlığı bulmaya çalışan vatandaşlar, sıkı bir pazarlığın ardından istedikleri hayvanı seçip alabiliyor.

Sitemize yaptığı açıklamada bu yıl ellerinde 50 büyükbaş kurbanlık hayvan bulunduğunu dile getiren genç girişimci, 43 hayvanın pazarlığını yaptıklarını, taleplerin yoğun olması sebebiyle 10 hayvan daha bulup satışa sunmayı düşündüklerini ifade etti. Müşteri memnuniyetini önemsediklerini dile getiren Dulundu, kurbanlık hayvanları doğrudan satış yapabildikleri gibi hayvanın büyüklüğüne ve alıcının bütçe durumuna göre 7 kişiye kadar pay/hisse şeklinde satışa sunabildiklerini aktardı.

Son beş yıla kadar Karaağaç’ta poşet teslim uygulamasının olmadığını ifade eden Dulundu, “Müşterilerimiz isterlerse kurbanlık hayvanlarını kendi profesyonel kasaplarımızla randevulu sisteme göre yaklaşık 30-45 dakikalık bir zaman diliminde hijyenik ortamda İslamî usullere ve ibadet şartlarına göre kesip-bölüp-parçalayıp adaletli bir şekilde taksim ederek poşet teslim biçiminde kendilerine teslim edebiliyoruz. Bu işlemleri müşterilerimizin gözü önünde gerçekleştirdiğimiz için hem kimsenin gözü arkada kalmıyor hem de kimsenin hakkı kimseye geçmiyor.

Kurbanlık hayvanlarımıza canlı baskül ağırlığına göre üç aşağı-beş yukarı değer biçtiğimiz gibi hisse başına düşecek muhtemel kemikli et oranına göre de fiyat verebiliyoruz. Kesim işlemi yaptırmak isteyen müşterilerimize de kesim ücretini dahil ederek bir fiyat çıkarıyoruz. Örneğin 35-40 kilogramlık bir payı kesim dahil 2000 TL’den, 40-45 kilogramlık bir payı kesim dahil 2350 TL’den, 45-50 kilogramlık bir payı da kesim dahil 2500 TL’den poşet teslim şeklinde verebiliyoruz. Hayvanlarımız bu yörenin kırma hayvanları, ithal hayvan değil. Hayvanlarımızı arpa ezmesi, kuru ot, saman, mısır silajı, kaya tuzu ve fabrikasyon yemlerle besliyoruz. Hayvanlarımız ilk üç ay anne sütü ile besleniyor, sonra 15 aylık olana kadar çayır ve merada otluyor ardından besiye çekerek yetiştiriyoruz. Kesinlikle hormon, ilaç vb. kimyasallar kullanmıyoruz. Halkımız bizi güvenle tercih edebilir, arzu ederlerse işletmemizi gönül rahatlığı ile gezebilirler.” dedi.

Karaağaç Haber olarak Gökhan kardeşimize hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz. Allah (c.c.) utandırmasın.