DOLAR32,5254% -0.06
EURO34,9835% 0.39
STERLIN40,8173% 0.58
FRANG35,6365% 0.2
ALTIN2.433,58% 0,43
BITCOIN63.911,61-3.965

Geleceğin Sağlıkçıları Karaağaç’ta Eğitim Verdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Geleceğin Sağlıkçıları Karaağaç’ta Eğitim Verdi

Kandıra Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Karaağaç’ta sağlıklı ve dengeli beslenme, hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve diyabet (şeker hastalığı) konularında mahalle halkına eğitim verdi.

Kandıra Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde düzenlediği “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında Karaağaç’ta, öğretmenleri Tuğba Güngör ve Sabahat Onur Silistireli nezaretinde seminer düzenleyerek mahalle halkına teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Sağlıklı ve dengeli beslenme, hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve diyabet (şeker hastalığı) konularında mahalle halkına broşür de dağıtan öğrenciler, bu hastalıklar konusunda insanları bilinçlendirmeye çalıştı.

Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezi ve Topal Osman İş Merkezi’nde düzenlenen seminere Karaağaç halkı yoğun ilgi gösterdi. Eğitim sonrasında ise seminere katılan vatandaşların kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapan gençler, risk grubunda olan vatandaşların en yakın sağlık birimine yönlendirilmesini sağladı.

Karaağaç Haber olarak öğrencileri ve öğretmenlerini böyle güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.