DOLAR32,3245% 0.21
EURO35,1555% 0.02
STERLIN41,0370% 0.02
FRANG35,7849% 0.18
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.288.589-0.332

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Geleceğin İçin Bir Kitap Da Sen Koy

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Geleceğin İçin Bir Kitap Da Sen Koy

Köyümüz sakinlerinden Dere mahallesinde ikamet eden (Oflu’nun) Kemal & Ayşe Talibe Dursun çiftinin Kayseri Erciyes Üniversitesi – Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde okuyan kızları Emel ve arkadaşlarının yürüttüğü “Geleceğin İçin Bir Kitap Da Sen Koy” kampanyasına destekler çığ gibi büyüyor.

Son aylarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da artan terör olayları nedeniyle birçok ilde eğitim kurumları zarar görürken birçok yerde de eğitime ara verildi. İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler terör saldırılarında yaralanırken, bazıları da hayatını kaybetti.

zeyne_abidin_okul

Şırnak / İdil’de Zeynel Abidin Ortaokulu, terör saldırılarından nasibini alan okullardan sadece bir tanesi. Kayseri Erciyes Üniversitesi – Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri “Geleceğin İçin Bir Kitapta Sen Koy” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesini başlatarak terörle yok olan okul kütüphanesini yeniden oluşturmayı hedefliyor.

emel_gazete

İngilizce Öğretmeninin Paylaşımı Harekete Geçirdi

Okul İngilizce öğtetmeninin, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı; “Yaklaşık 10 dk. falan kendimi acındırmadan neler yazabilirim diye düşündüm. Aslında bizim keyfimiz yerinde, saygı desen köylüler yeterince hürmet ediyorlar, yeme-içme desen her akşam bir hocamızın evinde toplanıyoruz. Millet maşallah hamarat, iyi yiyoruz. Hemen hemen hergün ayrı bir evden daha yeni pişmiş sıcak tandır ekmeği geliyor ki sadece onu yesen koca bir gün yeter sana. Tek sıkıntımız internet sanırım onu da bir şekilde VINN’larla hallediyoruz. Bir de sanırım biz İngilizcecilerin rahatlığından olsa gerek, iki ev arkadaşı olarak lojmana en son biz geldik. Sona kalan dona kalırmış haliyle. Televizyonumuz, çamaşır makinemiz vs. çalışmıyor ama tek derdimiz bu olsun diyoruz. Komşuluk ölmemiş, geçiniyoruz.

Biz mutluyuz, bize ne oluyor yahu? Ama çocuklarımızı da birazcık mutlu edebilirsek dünyalar bizim olacak. Antalya’da staja giderken çocukları dövmeyi bırak öğretmenler, velileri gelip sorun çıkarırlar diye kızmaya bile çekinirlerdi. Buralarda öyle değil, belki köy yerlerinin hiçbir yerinde böyle değildir. Bilmiyorum ama buralarda veliler nerdeyse çocuğumuzu dövdün diye ödüllendirecekler seni. “Ben iyi döverim, çocuklar fena korkuyor benden..” diye övünen öğretmenlerimiz de yok değil. Yeterince dayak yiyorlar zaten ailelerinden. Farklılık olsun diye ilim vereceğiz biz bu çocuklara. Dayağı değil, bilimi seveceklerdir zamanla. Buna inanıyoruz, bunun için uğraşıyoruz. Yalnız, bizim uğraşlarımız bu çocukcağızlara bilim vermek için yetmiyor inanın. Daha yeni açılmış bir köy okulu düşünün, sınıflarda Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe üçlümüz dahi yok. Geldiğimden beri çocuklara İngilizce şarkı öğreteyim, oyun öğreteyim diyorum ama projeksiyonumuz yok. Bir tane bile olsa sevineceğiz. Beden eğitimi derslerine de ben giriyorum. Az da olsa, çocuklar “Öğretmenim topumuz yok, ne yapacağız?” diyorlar. En sevdikleri dersten bile sıkılıyorlar.

zeynel_abidin

Velhasıl kelam sizlerden ricam kitap olur, kırtasiye malzemesi olur, benim maddi durumum iyi diyenler için projeksiyon olur, ben de pek oynayamadım ama onlar bari oynasın diyenlerden futbol, basketbol, voleybol topu vs. olur. Ne masa tenisi için ne de normal voleybol için filemiz yok. Onlar olur, sınıflar için yukarıda bahsettiğim üçlü takım olur. (Atatürk, İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe), kitaplık olur, öğretmen dolaplarımız yok, perde olur. Kısacası her şey olur. Size söz, bir dahaki yazıda güzel şeyler yazacağım. Çok güzel yerler var gezip görmek için. Farklı kültürler var, onlardan da bahsedeceğim ama şimdi önceliğim okulum oldu. Güzel haberler duymak ümidiyle, sağlıcakla…” mesajı, Öğretim Görevlisi Nihal Doruk ve öğrencilerini harekete geçirdi.

emel_dursun_meydan

Erciyes Üniversitesi – Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Nihal Doruk öncülüğü ve Emel Dursun, Yasemin Sonkaya, İrem Kara, Özkan Peksak, Ferhat Güzel, Erdem Türkekul isimli öğrencilerin katkılarıyla sürdürülen bu kampanya mayıs ayına kadar devam edecek. Üniversiteli gençler, kütüphane ve kırtasiye malzemeleri için haberimizi okuyan herkesten destek bekliyor.

Kampanyaya destek olmak isteyenler için iletişim ve adres bilgileri:

Kampanyaya destek olmak isteyen okurlarımız; eğitim materyali, kitap ve kırtasiye malzemelerini kargo ile Emel DURSUN adına Kayseri / Merkez – Hunat Meydan PTT Şubesi’ne gönderebilir.