DOLAR32,5581% -0.03
EURO34,9321% 0.03
STERLIN40,5800% 0.02
FRANG35,7015% -0.05
ALTIN2.428,83% -0,05
BITCOIN66.280,00-0.388

Fatma Sıbıç (Tozan) Toprağa Verildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Fatma Sıbıç (Tozan) Toprağa Verildi

İstanbul bu / Esenler’de ikamet eden ve Karaağaç sakinlerinden (merhum) Gençağa (Halil) Sıbıç’ın eşi olan Fatma Sıbıç (Tozan) gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yaşlılığa bağlı çeşitli hastalıklarının yanı sıra böbrek ve kalp yetmezliği rahatsızlıkları da bulunan Sıbıç (78) sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle ailesi tarafından yaklaşık on gün önce, Zeytinburnu – Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada yapılan muayenesinde hastaneye yatışına karar verilen Sıbıç, sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle birkaç gün önce yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Önceki gün akşam saatlerinde kalbi duran hasta, acil müdahalenin ardından solunum cihazına bağlanmıştı. Yaşam mücadelesine daha fazla dayanamayan Sıbıç, doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün 15.30 sularında vefat etmişti.

Merhumenin naaşı, gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve dün akşam saatlerinde Kandıra’ya getirilerek M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün sabah saatlerinde büyük oğulları Fahrettin Sıbıç’ın Kandıra’daki hanesinde helallik alınıp taziyeler kabul edildikten sonra da 11.00 sularında Karaağaç’a getirildi.

Karaağaç sakinlerinden (merhum) İsmail Hakkı Sıbıç’ın hanesinde taziye çadırı kuruldu ve cenaze töreni düzenlenerek burada da helallik alındı.

Fatma Sıbıç’ın vefatı; başta ailesini olmak üzere, arkadaşlarını, komşularını ve sevenlerini yasa boğdu. Uzaktan ve yakından cenazeye akın eden yüzlerce kişi, Sıbıç’ı bu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Cenaze töreninde; Kandıra Belediye Başkan adaylarından Ercüment Şahin (İyi Parti – Millet İttifakı) ve Adnan Turan (AK Parti – Cumhur İttifakı) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur, Kandıra Ülkü Ocağı Başkanı Abdülkadir Özdemir, İYİ Parti Kandıra İlçe Meclis Üyesi adayları Cevat Sakaoğlu ve Ufuk İmat, Ballar Muhtarı Yüksel Horos, Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı, Karaağaç muhtar adayları; Halil Karaağaç, Hüseyin Köroğlu, Necati Aktaş, Süleyman Emanet ve Mehmet Diş ile ihtiyar heyeti (aza) adaylarının hazır bulunduğu görüldü.

Merhumenin naaşı, bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karaağaç Merkez Mezarlığında dualar ve gözyaşları içinde toprağa verildi.

Merhumenin aile yakınları, defin işleminin ardından uzaktan ve yakından cenazeye katılanlar için yemek ikramında bulundu. Akşam namazına müteakip Karaağaç Merkez Camii’nde okunan Mevlidi Şerif ile başta merhume Fatma Sıbıç olmak üzere, ahirete göç eden bilcümle tüm geçmişlerin ruhuna dualar bağışlandı.

03 Mart 2019 Pazar günü ise Karaağaç Baht Köşkü Kültür Merkezi’nde öğle namazına müteakip yemek ikramlı mevlidi şerif programı düzenlenecektir. Herkes davetlidir, duyurulur.




Karaağaç Haber olarak Fatma yengemize bir kez daha Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.