DOLAR32,2301% 0.16
EURO35,0546% 0.52
STERLIN40,7407% 0.12
FRANG35,6507% 0.25
ALTIN2.257,35% 0,18
BITCOIN2.276.2540.438

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Erdinç Müzennet Ameliyat Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Erdinç Müzennet Ameliyat Oldu

Köyümüz sakinlerinden İstanbul / Sarıyer’de ikamet eden Serpil & Abdullah Müzennet çiftinin oğulları Erdinç, ameliyat oldu.

erdinc
Acılık mahallesinde ikamet eden Kezban (Esen) & -merhum- Tuncay Yıldırım (Rizeli Tuncay Kaptan olarak bilinen) çiftinin torunları ve Serpil & Abdullah Müzennet çiftinin büyük oğulları olan Erdinç (17) burun ameliyatı oldu.

muzennet_ailesi

Bir süre önce nefes darlığı ve tıkanıklık şikayeti ile doktora başvuran Müzennet’in yapılan muayenesinde, burun kemiğinde kırıklar ve septum deviasyonundan (burun içinde; önde kıkırdak, arkada ise ince bir kemik yapraktan oluşan eğrilikler) kaynaklanan sorun tespit edildi.

erdinc_muzennet_1

Ameliyat edilmesine karar verilen genç, bugün sabah saatlerinde İstanbul / Sarıyer – Özel Ethica İncirli Hastanesi’nde ameliyat oldu. Başarılı geçen oprerasyonun ardından tahlil ve tetkikleri tamamlanan Müzennet, akşam saatlerinde taburcu edildi.

kemik-kan-min

Septum Deviasyonu (Deviasyon) Nedir?

En sık bilinen ismiyle “deviasyon”, burun orta duvarının orta hattan kayması sonucu yaptığı burun tıkanıklığı halidir. Burun kemiği diye de bilinir. Burun, ortadan duvarla ikiye ayrılmış bir tüneldir. Bu duvarın tıbbi ismi “septum nasale”dir. Her bir tünelin iç eni ve uzunluğu, hacmi birbirine yakın olduğu zaman sağlıklıdır.

burun-tikanikligi

Burun orta duvarı her iki yanında ince bir zarsı tabaka ile kaplıdır. Bu tabakaların arasında ön-üst kısımlarda kıkırdak, arka-alt kısımlarda ise kemik bir duvar yer alır.

deviasyon-turleri

Sağlıklı bir burun, ön kısmındaki giriş deliğindeki darlığın arkasından genişler. Bu geniş yerde havayı ısıtır, nemlendirir, süzer, belli bölgelere (koku bölgesi, sinüsler) yönlendirir ve öylelikle hemen arkasında yer alan üst boğaza geçişine izin verir. Arkadaki üst boğaz (geniz boşluğu) girişi de tıpkı ön giriş deliği gibi dardır.

Girişten çıkışa, burun tünelinin herhangi bir yerindeki bir sorunun varlığı, hava geçişinin engellenmesi demektir. Bunun en sık görülen nedeni de burun orta duvarının yaptığı kabarıklık, çıkıntı, tümsektir.

geçmiş-olsun

Karaağaç Haber olarak genç kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.