DOLAR32,5154% -0.08
EURO34,9602% 0.33
STERLIN40,8202% 0.56
FRANG35,6051% 0.13
ALTIN2.434,40% 0,46
BITCOIN63.744,00-4.321

Emine Sıbıç Ameliyat Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Emine Sıbıç Ameliyat Oldu

Köyümüz sakinlerinden Kandıra’da ikamet eden (Kosmos Fahrettin olarak bilinen) Fahrettin Sıbıç’ın eşi Emine Sıbıç (58) ameliyat oldu.

emine_sibic

Kandıra’da marangozluk yapan Fahrettin Sıbıç’ın eşi Emine Sıbıç’ın bir süredir bel ağrısı şikayeti bulunuyordu. Yürüme güçlüğü çeken Sıbıç, doktora başvurdu. Yapılan muayenesinde ve çekilen MR filminde bel kayması tespit edilen Sıbıç’ın ameliyat olmasına karar verildi. Emine Sıbıç, bugün sabah saatlerinde İstanbul – Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (Bezmiâlem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi) ameliyat oldu.

bel_kaymasi_gorsel

Başarılı geçen ameliyatla beline platin takılan Sıbıç, ameliyatın ardından beyin cerrahi bölümünde müşahede altına alındı. Sıbıç’ın, önümüzdeki hafta içi taburcu edilmesi ön görülüyor.

bel_kaymasi_sekil

Bel Kayması Nedir ve Nasıl Oluşur?

Bel kayması, omurga kemiklerinin birbirleri üzerinde öne ya da arkaya doğru kaymış olmasıdır. Tıp dilinde bel kayması için spondylolisthesis terimi kullanılmaktadır. Nasıl bir kolye ya da bir tesbih üzerinde bulunan boncuklar, ip ya da zincir sayesinde art arda belirli bir düzen içinde çizgi halinde sıralanmışlarsa, omurga kemikleri de üst üste belirli bir düzen içinde dizilmişlerdir. Omurga kemiklerinin birbirleri üzerinde düzgün bir şekilde dizilmelerini, kemikler arasında bulunan eklemler ve bağlar sağlar.

Bel kayması olması durumunda, omurga kanalı içinden geçen omurilik ve sinirler gerilebilir ve sıkışıp baskı altında kalabilir. Gerilme, sıkışma ve tahrişe bağlı olarak bel fıtığı belirtilerini taklit edecek bir biçimde bel ağrısı, kalça ve bacaklarda ağrı, uyuşma ve karıncalanma görülebilir. Bel kayması, omurlar arasında bulunan eklemlerin; doğuştan hastalıklı olması, eski bir kaza ya da çarpma nedeni ile hasar görmüş olması, zorlanmaya bağlı gelişen stres kırığı adı verilen eklem kırıkları, eklem iltihabı ya da romatizması gibi bir çok nedene bağlı olarak gelişebilir.

geçmiş olsun

Emine Sıbıç, Karaağaç Genel Yayın Koordinatörümüz Numan Sıbıç’ın da amcasının gelini oluyor. Karaağaç Haber olarak Emine yengemize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.

https://softsht.com/

facebook volgers kopen