DOLAR32,3537% 0.31
EURO35,1307% -0.02
STERLIN41,0809% 0.14
FRANG35,9113% 0.56
ALTIN2.303,33% 1,13
BITCOIN2.292.3402.212

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Elmacı AVM Açıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Elmacı AVM Açıldı

Karaağaç’ın ilk AVM’si (Alışveriş Merkezi) hizmete girdi. Köyümüz sakinlerinden Elmacı mahallesinde ikamet eden Osman Yay (Bahri’nin Osman olarak bilinen), Karaağaç’ın ilk AVM’sini yaparak hizmete açtı.

OSMAN yAY (3)

Karaağaç köy meydanında bulunan ve uzun yıllardır kıraathane ve bakkaliye olarak hizmet veren bina, eskidiği ve ihtiyaca yeterince cevap vermediği gerekçesi ile bina sahibi Osman Yay tarafından geçtiğimiz mart ayında yıktırılmıştı.

DSC_0022

Gerekli işlemlerin (imar, ruhsat, zemin etüdü, plan-proje vb.) tamamlanmasının ardından büyük bir hızla inşa edilmeye başlanan bina, kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Elmacı Avm (1)-min

04 Aralık 2015 Cuma günü (bugün) kılınan Cuma namazının ardından Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okunmasıyla başlayan açılışa başta Karaağaç esnafı olmak üzere pek çok davetli katıldı.

KARAAĞAÇ’TA İLK

Açılışı yapılan bina, Karaağaç’ta bir ilk olma özelliği taşıyor. Alışveriş merkezi olarak inşa edilen bina iki kat ve 7 dükkandan oluşuyor.

Elmacı Avm (4)-min

Bina hakkında bilgi veren Osman Yay: “Binamız izin verilen ölçülere göre inşa edildi, ben daha büyük bir bina yaptırmayı planlıyordum fakat yasal olarak buna müsaade edilmedi. Binamız, çatısı beşik örtüsü olacak şekilde iki kat ve 7 dükkandan oluşuyor. Binanın yapımına nisan ayında başladık, daha erken bitirmeyi planlıyorduk ama bazı şeyler planladığımız gibi olmadı. Binamızın tamamlanması gereken ufak tefek işleri kalmıştı. Hayırlısı ile onları da tamamladık ve binamız hizmet vermeye başladı.

Elmacı Avm (5)

Karaağaç, ticarî potansiyeli yüksek bir yer. Karaağaç – Merkez’de böyle bir binaya ihtiyaç vardı, biz de bu ihtiyaca cevap vermek istedik. Biz inşaata daha başlamadan birçok kişi dükkan kiralamak için talepte bulundu. Ben de bir değerlendirme yaparak birkaç kişi ile anlaştım. Esnaf arkadaşlarımız yeni dükkanlarına taşındı. Herkese bol ve hayırlı kazançlar diliyorum, Rabb’im utandırmasın. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Elmacı Avm (3)-min

Elmacı AVM’de yer alan dükkanlar ve sahipleri ise şöyle:

Alt Kat (Sol Baştan)

1 No’lu Dükkan: Merkez Büfe & Tekel Bayii – Erhan & Adnan Sinopluoğlu

2 No’lu Dükkan: – Şu an için boş –

3 No’lu Dükkan: – Şu an için boş –

4 No’lu Dükkan: Karaağaç Nalbur – Halil & Okan Karaağaç

5 No’lu Dükkan: Sakaoğlu Emlak – Cevat Sakaoğlu

Üst Kat (Sol Baştan)

1 No’lu Dükkan: A 101 Market (Görüşmeler devam ediyor, imza aşamasında)

2 No’lu Dükkan: Elmacı Kıraathanesi – Hasan Elmacı & Yalçın Parmaksız

Karaağaç Haber olarak, Karaağaç’ın gelişmesi ve kalkınması adına böyle güzel bir adım atan Osman Yay ağabeyimizi tebrik ediyor, hayırlı kazançlar diliyoruz.