DOLAR32,3033% 0.54
EURO35,2319% 0.29
STERLIN41,1709% 0.57
FRANG36,5207% 0.44
ALTIN2.242,98% 0,71
BITCOIN2.256.3440.609

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
Nazlıcan AltuntaşTÜM YAZILARIE-POSTA GÖNDER

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Da Yol Üstünden Geçer

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Da Yol Üstünden Geçer

Yenilmesi zor, imkânsız gibi gözüken zorlukların istenir ve çaba gösterilirse üstesinden gelinir.

Hayatımız boyunca önümüze birçok engel çıkar. Bazen bu engellerin üstesinden gelemeyeceğimizi düşünsek de elbet bir çıkış yolu vardır. Birçok zorluğa göğüs geremeyeceğimiz, birçok insanı alt edemeyeceğimiz düşüncesi çoğumuzun gözünü korkutsa da önümüze engel çıktığında direkt pes etmektense biraz çaba göstersek belki de o engeli aşmamız daha olağan bir hal alır.

Bizden daha üstün gördüğümüz bir kişiyi, yapamayacağımızı düşündüğümüz bir işi hayatımızın merkezine yerleştirip üstüne gittiğimizde üstesinden gelmemiz kaçınılmaz bir hal alabilir. Cesaret bu işin başında gelen etmenlerdendir. Hayatımızı ve başarılarımızı ileriye götürmek istiyorsak tüm cesaretimizi toplayıp engelleri bir bir aşarak başarı merdivenlerini hayalini kurduğumuz tüm kişileri ve hedefleri geride bırakarak çıkmalıyız.

Ayrıca unutmamalıyız ki her önemli kişiden daha yetkili bir kişi, en önemli makamları bile denetleyen birileri illa ki vardır. “Dağ ne kadar yüce olsa da yol üstünden geçer” atasözümüz tam manası ile ve en somut haliyle bu cümlenin karşılığıdır denebilir.