DOLAR32,5037% 0.16
EURO34,7668% 0.11
STERLIN40,6028% 0.35
FRANG35,6439% 0.12
ALTIN2.488,63% 1,07
BITCOIN2.089.6623.429

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Cenaze Yıkama Aracı Çürüyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cenaze Yıkama Aracı Çürüyor

Karaağaçlı hayırsever vatandaşlar ve esnafların desteğiyle alınan morglu cenaze yıkama aracı, çürümeye terk edildi.

Yaklaşık 7 yıl önce Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların maddi yardımlarıyla 10 bin tl.ye alınan morglu cenaze yıkama aracı, ortalıkta çürüyor.

cenaze-2-min

Kentlerde ve yurtdışında yaşayan köylülerimizin ve yakınlarının vefatı halinde ya da yaz mevsiminde, cenazeyi bekletmede büyük öneme sahip olan cenaze yıkama aracı kaderine terk ediliyor.

Karaağaçlı vatandaşların yanı sıra talep edildiğine komşu köylerin de hizmetine sunulan cenaze yıkama aracı daha 7 yıllık olmasına rağmen sorumsuzluk sebebiyle ayakta çürüyor.

ro morg

Birkaç yıl önce nakil esnasında devrilen aracın gövdesinde ezikler meydana gelmişti. Daha sonra elektrik kablolarında yaşanan kopukluk ve şase nedeniyle şofbeni ve morgu çalışmayan araç -merhum- Hacı Kemal Sıbıç’ın aile yakınları tarafından tamir edilmişti.

cenaze

Karaağaç’ta birkaç yıl öncesine kadar bu tür vakıf mallarını muhafaza için herhangi bir yer bulunmuyordu. Cenaze yıkama aracı Karaağaç Merkez Mezarlığı’nın kenarındaki boş alana park ediliyordu. Yaz-kış açıkta kalan aracın güneş yanıkları sebebiyle boya dökülmeleri başlamış, nem sebebiyle de yer yer pas ve çürükler oluşmaya başlamıştı.

tabutluk

Daha sonra Karaağaç Muhtarlığının başvurusuyla Karaağaç Merkez Mezarlığı’nın bulunduğu arsaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşların yardımıyla malzeme deposu, tabutluk ve cenaze yıkama aracı için garaj yapılmıştı.

garaj

Tüm eksiklerin giderilmesine rağmen mevcut tablo değişmedi. Garaj 10 metre ötede boş dururken, araç yine yol kenarına park ediliyor. Bu sorumsuzluk ve vurdumduymazlık ne Karaağaç Muhtarlığı’na ne de Karaağaçlı vatandaşlara yakışmıyor.

cenezaee
Vefat durumunda ailenin hizmetine sunulan araç, vatandaşların en acılı anlarında cenazelerin yıkanması, bekletilmesi (morg) ve nakli için büyük kolaylık sağlıyor. Traktör ve herhangi bir çekicinin arkasına bağlanabilen portatif cenaze yıkama aracı, istenilen yere kolaylıkla nakledilebiliyor.

Karaağaç Haber olarak; Karaağaç Muhtarlığını, Karaağaç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkililerini ve vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vakıf mallarında herkesin hakkı olduğu unutulmamalı.