DOLAR32,5933% 0.35
EURO34,8180% 0.19
STERLIN40,3890% -0.55
FRANG35,8191% 0.58
ALTIN2.507,74% 0,94
BITCOIN2.125.0263.466

Kandıra’nın Ciğerleri Yok Oluyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kandıra’nın Ciğerleri Yok Oluyor

Kocaeli / Kandıra – Uzunkum Tabiat Parkı’nın yanı başındaki ormanlık alan talan ediliyor.

doga_katliami-min

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından tabiat parkı ilan edilen Uzunkum’un yanı başında orman katliamı yaşanıyor.

kamyon-min

İzmit Orman İşletme Şefliği tarafından ihale edilen çam ormanları, tıraşlama kesilerek Kocaeli / Gebze’deki özel bir firmada işlenip piyasaya sürülüyor.

camkonak-min

Vatandaşlar Tepkili

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan ve tabiat parkı ilan edilen ve sadece seyreltme (ayama) yapılması gereken bir yerde, genç-yaşlı demeden tüm ağaçların tıraşlama kesilmesine çevredeki vatandaşlar tepki gösteriyor.

katliam-min

Yetkililere tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise, “Burada yaklaşık 40 yaşını doldurmuş sahil çamları kesiliyor. Çünkü Kandıra’nın iklimi sahil çamına uygun değil, düzenli kesim yapılmazsa ağaçlar köklerinden kurtlanıp çürüyor. Kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikiliyor ve doğal orman görünümüne kavuşuyor.” bahanesi ile karşılaşıyor.

Bölgede yaptığımız incelemelerde, orman katliamı ile karşılaştık. Çamkonak – Hamidiye mahallesinden başlayan kesim, sahile kadar iniyor. Kesimi yapan firma, sadece yol kenarındaki ağaçlara dokunmamış. İç bölgelerde ise tıraşlama kesim devam ediyor.

tabiat_parki-min

Daha önce de Kandıra’nın çeşitli yerlerinde çam ormanları benzer katliama uğramıştı. Babadağ, Sarısu, Kerpe, Kumcağız ve Kefken’deki çam ormanları benzer bahaneler ile yok edilmişti. Şimdi ise tabiat parkı ilan edilen ve azami ölçüde korunup önemli yatırım alması gereken bir bölgede, ormanlar yok ediliyor.

uzunkum_tabiat_parki-min

Karaağaç Haber olarak; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu, yerel yöneticileri, orman işletme şeflerini ve hakim-savcıları görece davet ediyoruz. Kandıra’nın akciğerleri 5 kuruş para için solmasın.