DOLAR32,3130% 0.18
EURO35,1855% 0.08
STERLIN40,9401% -0.2
FRANG35,7092% -0.01
ALTIN2.279,06% 0,07
BITCOIN2.250.751-1.192

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Çalışanlar İçin İzin Belgesi E-Devlet’ten Verilecek

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Çalışanlar İçin İzin Belgesi E-Devlet’ten Verilecek

17 günlük tam kapanma sürecinde çalışacak olan işçi ve memurların izin belgeleri iş yerlerinden verilecek olup suiistimal olmaması için e-Devlet üzerinden o iş yerinde çalıştığına dair işe giriş belgesi istenebilecektir. Yetkililerden yapılan açıklamada taviz olmayacağı ve 17 günlük tam kısıtlama sürecinde halkın bu kurallara azami şekilde uyması isteniyor.

Çalışma İzin Belgeleri e-Devlet’ten Verilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kısıtlamadan muaf sektörlerde çalışanların işe gidip-gelme sürecinde izin belgelerini nasıl alacaklarına ilişkin soru üzerine bakkalda, markette, üretim, lojistik, tedarik gibi alanlarda çalışanlar için süreci kolaylaştırdıklarını vurguladı.

Soylu, şunları kaydetti:

“Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız akşam devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak, bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak. Diyelim ki alınamadı, onu da tekrar yayınlıyoruz. Bu sefer çalışılan kurumlar size bir görevli kağıdı verecek. Bu görevli kağıdında ad, soy ad ve kurumun ‘Bu benim şu SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suiistimalinden ben de sorumluyum.’ diye bir kâğıt imzalayacak. Yani e-Devlet üzerinden bunu çok rahat bir şekilde vereceğiz, kimseden yazı alınmasına gerek kalmayacak. Eğer alınamıyorsa da iş yerinden bir belge alınabilecek. Hem klasik hem modern metodumuz var.”

İş Yeri Görev Belgesi İndir