DOLAR32,5852% 0.25
EURO34,7452% 0.15
STERLIN40,3311% 0.39
FRANG35,7616% 0.16
ALTIN2.468,61% -1,24
BITCOIN66.304,001.867

Büyükakın’dan Karaağaç ve Civar Mahallelere Altyapı Sözü

Yayınlanma Tarihi : Google News
Büyükakın’dan Karaağaç ve Civar Mahallelere Altyapı Sözü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, “Kandıra’mızın doğusunda yer alan Karaağaç, Pınardüzü, Ballar, Çamkonak, Babalı ve Dikili mahallelerinin altyapı problemlerini gidereceğiz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin turizm merkezlerinden olan Kandıra’nın kırsal mahallelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Karaağaç’ta vatandaşlarla bir araya gelen Büyükakın, Kandıra’nın doğu sahillerinin altyapı ve atık su problemlerini giderecek olan arıtma tesisi ile altyapı projesinin 2022 yılı yatırım programına aldıklarını belirterek: “Proje ile birlikte Kandıra’mızın doğusunda yer ala Karaağaç, Pınardüzü, Ballar, Çamkonak, Babalı ve Dikili Mahallelerinin altyapı problemlerini gidereceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz ve parti teşkilat üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, önce Kandıra’da bir dizi incelemelerde bulunan Başkan Büyükakın daha sonra Karaağaç’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın taleplerini dinleyen Büyükakın, Kocaeli’nin her karışına hizmet etmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti. İSU Genel Müdürlüğü olarak turistik anlamda önemli bir merkez konumunda olan bölgenin yaz ve kış nüfus hareketliliği göz önünde bulundurularak “Kandıra İlçesi Doğu Sahilleri Atık Su Arıtma Tesisi Projesi” kapsamında konvansiyonel bir atık su arıtma tesisi projelendirdiklerini belirten Büyükakın, projeyi 2022 yılı yatırım programına aldıklarını belirtti.

Proje kapsamında gelecekteki nüfus göz önünde bulundurarak 50 bin nüfusa hizmet vermek için 10 bin m3/gün kapasiteli bir atık su arıtma tesisi, 6 adet terfi merkezi ve toplam 137 km uzunluğunda atık su altyapı hattı inşa edileceğini ifade eden Başkan, “2021 yılı yatırım programı kapsamında Kandıra’nın birçok mahallesinde içme suyu, atık su ve yağmur suyu hattı ile dere ıslahları, içme suyu depoları ve fosseptik kuyuları inşa ediyoruz. Turistik ilçemizin doğu sahillerinin altyapı problemlerini gidermek için proje hazırladık” açıklamasını yaptı.

“İSU Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu projeyi, 2022 yılı yatırım programına aldık.” vurgusunu yapan Başkan Tahir Büyükakın, “Proje kapsamında deniz turizmi nedeniyle yazın artan nüfus göz önünde bulundurarak 50 bin kişiye hizmet vermek için 10 bin m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisi, atık suları aktarmak için 6 adet terfi merkezi ve 6 mahallenin atık sularını toplamak için de 137 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi inşa edeceğiz.

Bu proje ile birlikte Kandıra’mızın doğusunda yer alan Karaağaç, Pınardüzü, Ballar, Çamkonak, Babalı ve Dikili Mahallelerinin altyapı problemlerini gidereceğiz” dedi.

Esnaf ve yaz Kur’an Kursu ziyareti de gerçekleştiren Büyükakın, daha sonra beraberindeki teşkilat mensuplarıyla mayıs ayında, polis memuru olarak görevli bulunduğu Yalova’da yol uygulaması esnasında “dur” ihtarına uymayan sürücünün çarpması sonucu şehit düşen Mustafa Emanetoğlu’nun baba ocağına da ziyarette bulunmasının ardından bölgeden ayrıldı.