DOLAR32,3326% 0.25
EURO35,0475% -0.23
STERLIN40,8512% -0.4
FRANG35,6975% -0.04
ALTIN2.285,03% 0,33
BITCOIN2.292.3061.136

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Büyük Görele Şöleni Yapıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Büyük Görele Şöleni Yapıldı

Görele Dernekler Federasyonu’nun bu yıl ilkini düzenlediği Büyük Görele Şöleni, İstanbul’un tarihi mesire alanlarından biri olan Beykoz Kaymakdonduran’da yapıldı. 01 Ekim 2017 Pazar günü yapılması planlanan Büyük Görele Şöleni, hava koşullarının elverişsizliği nedeniyle bir sonraki haftaya ertelenmişti. 08 Ekim 2017 Pazar gününe ertelenen şölenin, yağışlı hava nedeniyle yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Hazırlıkları tamamlayan Görele Federasyonu yetkilileri, şölenin yapılacağını sabah saatlerinden itibaren sosyal medya hesapları üzerinden ve SMS yoluyla vatandaşlara duyurdu.

Ada: “Görele’ye, Giresun’a Selam Olsun”

Mavi Karadeniz TV ve Kanal 28’in ortak yayın yaptığı şölende açılış konuşmasını yapan Görele Federasyonu (GÖRFED) Başkanı, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Ada; birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasında Görele Dernekler Federasyonu’nun yaptığı çalışmalara, destek verenlere ve bu çalışmalarda görev alanlara teşekkür etti.

“Sevgili Göreleliler daha büyük daha heyecanlı adımlarla yürüyeceğiz. Hasan Ali Yücel kadar eğitimci, Bedri Rahmi Eyüpoğlu kadar yazar, Ahmet Kaçar kadar şair, Hamit Görele kadar ressam, Piçoğlu Osman, Katip Şadi kadar kemençeci sizler gibi kıymetli çocuklarıyla beraber en iyi horoncu, kemençenin başkenti, pidenin anavatanı, kaymak dondurmanın yapıldığı yer, ılgın ılgın derelerin hırçın denizlerle buluştuğu yeşil ve mavinin kucaklaştığı Görele’ye, Giresun’a selam olsun.” dedi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na katkılarından dolayı ayrıca teşekkür eden Ada, “Görele Dernekler Federasyonu olarak Görele adına yapılan her etkinliğin içinde olduk, Havaş’ın Tirebolu’ya kadar gelen servisi için gerekli girişimlerde bulunduk. Bugün Havaş Servisleri Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Eynesil’e kadar gidiyor. ‘Gurbet-sıla el ele, büyük hedef Görele’ anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Erener: “En Büyük Destekçimiz, Gurbetçilerimiz”

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yaptığı selamlama konuşmasında; “Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz, önemli görevlerde bulunan bürokratlarımız ve gurbette siyaset yapan Göreleliler sayesinde, kendi imkanlarımızla yapamayacağımız birçok yatırımı Görele’ye getirme imkanı buluyoruz. Gurbetçilerimizin, hemşerilerimizin desteği devam ettikçe biz Görele’ye daha büyük yatırımlar yapabileceğiz. Her fırsatta sizleri ziyaret etmeye özen gösteriyorum, federasyonumuza ve hemşehrilerimize destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Bürotratlar, Şölene Büyük İlgi Gösterdi

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Spor Kulübü Başkanı İlhan Fuat Tavacı, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz’ın da selamlama konuşması yaptığı Büyük Görele Şöleni’nde; İBB Çevre Koruma Daire Başkanı Fuat Alarçin, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz’da ve Esenyurt’ta bulunan birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun Medya Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kurulu üyeleri, Tuzla, Üsküdar, Bayrampaşa, Ümraniye, Arnavutköy Giresun Derneği başkanları da hazır bulundu.

Görele’nin Tatları ve Değerleri Tanıtıldı

Şölen alanında kurulan stantlarda Görele Spor formaları satılırken; pancar çorbası, Görele pastası, Görele dondurması, keser helvası, fındık, Görele kaymağı gibi birçok yerel yiyecek ziyaretçilere ikram edilerek tanıtımı yapıldı.

Horon ve Konser Bir Aradaydı

Gizem Kara, Baransel Yılmaz, Kara Davut, Hüseyin Çınar, Hayati Daştan, Hakan Köntek, Mehmet Duman, Yaşar Reis, Tekin Hıdır gibi pek çok Giresunlu ses ve kemençe sanatçısının birbirinden güzel eserlerini seslendirdikleri şölende, davetliler deyim yerindeyse kemençe ve horona doydu.

Şölenin final bölümünde ise Resul Dindar sahne aldı. Sempatik tavırlarıyla büyük ilgi toplayan Resul Dindar’ı, yaklaşık beş bin Göreleli izledi.

İki saat boyunca kendi eserlerini seslendiren Dindar, Giresun Karşılaması ve Otantik Karadeniz eserlerinden de ezgiler seslendirdi.

Dindar’ın şarkılarına özellikle gençlerin eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Dinar’a konser sonrasında günün anısına bir plaket veren Görele Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Ada, teşekkür konuşmasının ardından Görele Spor formasını da hediye etti.

Görele Spor formasını giyerek son eserini seslendiren sanatçı, “Böyle organizasyonları yapabilen sivil toplum kuruluşlarımız sayısı çok az. Bu organizasyonları yapmanın ne kadar zor olduğunu bizler biliyoruz. Sizlerle buluşmamızı sağlayan Abdurrahman Ada’ya teşekkür ediyorum. Böyle insanlarımıza sahip çıkmalısınız.” dedi.

Sahne sonrasında kendisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle şölen alanından ayrılamayan Resul Dindar yaklaşık bir buçuk saat kadar hayranlarıyla tek tek ilgilenip hatıra resmi çektirdi.

Akşam saatlerine kadar süren şölen, havanın kararmasıyla son buldu.