DOLAR32,5406% 0.16
EURO34,9595% -0.06
STERLIN40,7625% -0.1
FRANG35,6722% 0.14
ALTIN2.456,53% 0,83
BITCOIN64.135,320.988

Bu İşletmenin Askısında İyilik Var!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bu İşletmenin Askısında İyilik Var!

Kandıra’da faaliyet gösteren Hanımeli Yemek & Kafe’nin işletmeciliğini yapan Merve Horos, sahibi olduğu işyerinde ihtiyaç sahipleri için “Askıda Yemek” projesi başlattı.

Kandıra – Akdurak Mahallesi Kışla Caddesi Şehitler Sokak No:8/A adresinde bulunan Hanımeli Yemek & Kafe’de örnek bir uygulama yürütülüyor. KOSGEB’den 4 yıl önce işletme hibesi alarak Hanımeli Yemek & Kafe’yi kuran 28 yaşındaki Merve Horos, ihtiyaç sahipleri için askıda yemek projesi başlattı.

Sosyal farkındalığa dönüşen projeye vatandaşlar da önemli ölçüde destek verirken işletmenin başlattığı bu uygulama çevreden takdir topluyor. Projeyi başlatmadan önce de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirten Horos, duyarlı vatandaşların da katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

“Halkımızın Duyarlı Olması Çok Hoşumuza Gitti”

Vatandaşların desteğinin bu projenin hayata geçmesinde ve sürdürülmesinde çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Horos, “İşletmemizi kuralı 4 yıl oldu. Burada ihtiyaç sahiplerine ‘askıda yemek’ adı altında bir uygulama başlattık. Zaten daha önce kapımıza geleni boş çevirmiyorduk ve böyle bir proje başlattık. Sağ olsunlar bunu dışarıdan duyan müşterilerimiz, misafirlerimiz kendileri de destek çıkmak istediler. Gayet güzel gidiyor. İnsanlarımız duyarlı. Böyle oldukça çok mutlu oluyoruz. Kendi elimizden geleni zaten yapıyorduk halkımızın da bu şekilde duyarlı olması çok hoşumuza gitti” şeklinde konuştu.

“Mutluluk ve Gurur Duyuyoruz”

İşyeri çalışanı Mehmet Emin Çetik, daha önce hiçbir yerde böyle bir uygulama görmediğini ve yaptıkları projenin bu sebeple değerli olduğunun altını çizerek, “İki ay önce burada çalışmaya başladım. Daha önce böyle bir uygulama görmedim. İlk defa burada karşılaştım ve güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. İhtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorduk. Daha sonra vatandaşlarımız da destek verince biz de böyle bir kampanya oluşturmaya karar verdik. Vatandaşlarımızın, insanlarımızın desteğiyle biz de ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlıyoruz. Her kime yardımımız dokunuyorsa biz bundan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sonuna Kadar Destekliyoruz”

İşletmenin daimi müşterilerinden Burcu Bayraktar, bu uygulamanın sonuna kadar destekçisi olduğunu belirterek, “Esnaf kardeşimizin böyle bir proje başlattığını öğrendik ve bunu sonuna kadar destekliyoruz. Bu soğukta dışarıda kalan evsiz, yiyeceğini karşılayamayan insanlar için güzel bir şey. Kendilerine böylesi güzel bir çalışma başlattıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

İşletmenin komşu esnaflarından Adem Çelebi ise “İhtiyacı olanlar gelip burada yemeğini yiyor. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Genç girişimci aynı zamanda Kandıra’da yardımseverliği ile tanınan kıraathane esnaflarından Zeynel Horos’un kızı oluyor. Karaağaç Haber olarak genç kardeşimizi böylesi örnek davranışından dolayı kutluyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.