DOLAR32,5319% 0.24
EURO34,6462% 0.27
STERLIN40,5665% 0.47
FRANG35,7179% 0.46
ALTIN2.497,47% 0,44
BITCOIN2.070.980-0.447

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Bonzai İçti Komalık Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News

Değerli okurlarımız, dün yapmış olduğum haber gerçeği yansıtmaktadır fakat; habere konu olan gencin yaşının 18’den küçük olması ve bu haberin aileyi maddi-manevi rahatsız etmesinden dolayı haberin içeriği ailenin ricası üzerine yayından kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyrulur…

Bonzai Nedir, Ne Tür Zararları Vardır?
.
bonzai-6.
Bon (tabak), sai (ağaç) kelimelerinden oluşan bonsai kelimesi, tabak ya da taş üzerinde yetiştirilen minyatürilize edilmiş ağaçları ifade eder. Türkçe’ye bonzai olarak geçmiştir.
.
Bundan 3 – 4 yıl önce piyasada olmayan bu uyuşturucu madde, son zamanlarda ülkemizde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Özellikle ergenlik çağındaki gençler bu uyuşturucuya yönelmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu, tek seferde bile ölüm riski oluşturabiliyor ve öldürüyor. Örneklerini belki görmüş ve ya duymuşsunuzdur. Tek bir duman bile öldürebilir ve ölüm riski vardır. Günümüzün en tehlikeli uyuşturucuları arasındadır. Kullanıldığı zaman terleme, ağız kuruluğu, Bad trip (koma veya ölüm tribi) etkisi gösterir. Ölüm tribine girildiği zaman ölüm riski yüksektir. Kullanan bireylerde bir anlık korku, dünyadan başka bir yere gidiş, halüsinasyon görme, öldüğünü veya öleceğini düşünme gibi duygulara kapılıp kalp krizi geçirme ve krize bağlı olarak ölüme sebebiyet veriyor.
.
bonzai.
Kimyasal olan bu maddenin zehirleyici özellikleri sebebi ile insan sağlığına verdiği zararlarının herbal ürün olarak adlandırarak sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Genel olarak teknik kimyasal bilgiler çerçevesinde bir açıklaması olsa da özetle esrar maddesinde insanın biyolojik yapısını uyaran CB reseptörleri bulunan ve değişik farmakolojik amaçlar çerçevesinde yapılan araştırmalarda tespit edilen etken maddelerdir. Kannobionidlerin yarattığı etkilere benzer etkilere sahip olması sebebi ile sentetik kannobionidler olarak adlandırılmaktadırlar.
.

Ülkemizde sık sık ölümler yaşatan bu maddeye ulaşım çok kolay, fiyatları da çok uygun. Özellikle büyük şehirlerde kullanım yaşının 11’e kadar düştüğü biliniyor.
.
Karaağaç Medya olarak genç kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, aileleri ve güvenlik güçlerini bu tür olumsuzluklara karşı daha dikkatli ve hassas olmaya davet ediyoruz.
.