DOLAR32,3440% 0.19
EURO35,2020% 0.02
STERLIN41,1691% 0.05
FRANG36,4473% 0.21
ALTIN2.247,47% 0,18
BITCOIN2.259.4730.166

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
Firdes KayaTÜM YAZILARI

Bir Garip Mutluluk

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bir Garip Mutluluk

Biraz hüzün doluydu gözler, birazda buruk bakıyordu… Biraz sinirli gibiydi tavırlar, her şeye rağmen mutluydu 15 Temmuz gecesinin bağrında. Çabuk geçmişti çalkantılı bir yıl. İnsanlar nedenleri hala sorguluyor, ya da sorgulamayı bırakıp ülkesini var gücüyle savunuyor.

Savunmak demek silah değildi sadece. Savunmak bir cümle, bir dudak bükme, elini şöyle bir savurma ya da sırtını düşmana çevirme olabilirdi. Bazen ellerimiz, ayaklarımız keskin pençelere dönüşebilirdi, dönüştü de. İnsanın gücü hislerde, bedende, sonra pençelerde hayat bulurdu.

Öyle zamanlar yaşanır ki; gözün kör olur korkuya, bağrın vatan aşkıyla yanar. Bu farklı ateştir her zaman alevlenmez.
Düşman kapıya dayanmışken, hatta yanımıza kadar sokulmuşken, vatanı kaybetmenin dürtüsü kasırga gibi yayılır gönüllerle. Travmayı atlatmış sayılmayız. Halk tepkisini birçok şekilde gösterirken 15 Temmuz’un birinci seneyi devriyesinde meydanlara çıkarak tekrar gösteriyor.

İnsanların düşündüğü tek bir şey var: “Türkiye’den başa Türkiye yok.” Ülkemiz var ise biz varız, ülkemiz yok ise biz zaten yokuz! Sağımız-solumuz vatansız kalmışlarla dolu. Vatansız kalmanın acısını gözlerinde görebiliyoruz misafirlerimizin. Acının, üzüntünün, kaybetmişliğin hüznü bastırılmış halde saklı gönüllerinde.

Bizler halk olarak şahit oluyoruz ve hep birlikte o meydanları dolduruyoruz. Yakın ve uzak tarihimiz bu tür saldırılarla dolu. Nedenler ve saldıranlar değişiyor gibi görünse de biz, nedenlerin de saldıranların da aynı soydan olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz için pençelerimiz her zaman savunma mekanizması oluyor. Yine biliyoruz ki; yakın ve uzak tarihlerde hep saldıracaklar ama biz burada olacağız, çünkü Müslüman tektir ülkemiz gibi. Ayakta durmak, yıkılmamak Türkler’in ve Türkiye’nin yegâne felsefesi… -İçimizdeki düşmanları ayrı tutuyorum- Sadece umut etmek değil maksat, umut korkusuzlukta yatar; korkusuzluk insanı yüceltirken başarıyı da beraberinde getirir.