DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.350,67-0.872

Ballar’da Karantina Süresi Uzatıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ballar’da Karantina Süresi Uzatıldı

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle her yerde alarm durumu söz konusu. Ülkemiz genelinde de etkili olan virüs salgını nedeniyle pek çok bölgede karantina uygulamaları devam ediyor.

Apartman ve sokak karantinalarının ardından bir köy karantinası haberi de geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Ballar köyünden gelmişti.

Kocaeli’nin en büyük ve kalabalık köylerinden biri olan Ballar’da, pozitif bir vakanın ortaya çıkmasının ardından hasta ile temas etmiş olabileceği düşünülen 6 kişiye daha test yapılmıştı. Test yapılan kişilerin de sonuçları pozitif çıkınca köy ilk etapta 5 günlüğüne karantinaya alınmıştı.

Kocaeli’nin ilk köy karantinası uygulanan bölgesi Ballar’da, Kandıra İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun vermiş olduğu geçici 5 günlük karantina süresi, 14 güne uzatıldı.

Kandıra İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, temaslı kişilerde de pozitif vaka olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak karantina süresinin 14 güne çıkarıldığını duyurdu.

Köyde pozitif vakalı kişilere teması olduğu düşünülen 37 kişinin de büyük bölümüne sağlık görevlileri tarafından kendi evlerinde test yapıldı. Sonuçların kısa süre sonra açıklanması bekleniyor.

Ballar’a giriş çıkışlar geçtiğimiz akşam saatlerinden itibaren yasaklanırken köye ulaşım sağlayan tali ve ara yollar, kamyonlarla dökülen hafriyat toprağı ile ulaşıma kapatıldı. Sadece ana ulaşım yolunun açık olduğu bölgede, jandarma ekipleri 24 saat nöbet tutuyor.

Alınan 14 günlük karantina kararı hoparlörden halka duyurulurken Kandıra’da yaşayan vatandaşların bu 14 günlük süreçte Ballar köyüne giriş-çıkış yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Karantinaya alınan köyde ikamet eden ve yaklaşık 15 gündür hastanede tedavi gören Hüseyin Boz isimli vatandaş dün öğle saatlerinde vefat etti. M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesinde kalp yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören 72 yaşındaki Boz’a, tedavi gördüğü hastanede Koronavirüs testi yapıldığı ancak sonuçlarının henüz çıkmadığı öğrenildi. Evli ve 7 çocuk babası olan yaşlı adamın ölüm nedeninin kalp yetmezliği olduğu açıklandı.