DOLAR32,4802% -0.04
EURO34,7679% -0.65
STERLIN40,5633% -0.62
FRANG35,5223% -0.29
ALTIN2.439,88% 0,15
BITCOIN63.646,55-0.845

Ballar Köyü Karantinaya Alındı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ballar Köyü Karantinaya Alındı

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle her yerde alarm durumu söz konusu. Ülkemiz genelinde de etkili olan virüs salgını nedeniyle pek çok bölgede karantina uygulamaları devam ediyor.

Apartman ve sokak karantinalarının ardından bir köy karantinası haberi de bugün akşam saatlerinde Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Ballar köyünden geldi. Kocaeli’nin en büyük ve kalabalık köylerinden biri olan Ballar’da, dün çıkan bir pozitif vakanın ardından hasta ile temas etmiş olabileceği düşünülen 6 kişiye daha test yapıldı. Test yapılan kişilerin de sonuçları pozitif çıkınca köy 5 günlüğüne karantinaya alındı.

7 pozitif vakanın görüldüğü köyde yeni vakalara temaslı olduğu düşünülen 37 kişiye daha test yapılması kararlaştırıldı. Kan örnekleri alınan diğer 37 kişinin test sonuçlarının gelmesi bekleniyor. Gelişen durumlara göre köydeki karantina sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı belli olacak.

Ballar’a giriş çıkışlar akşam saatlerinden itibaren yasaklanırken köye ulaşım sağlayan ana ve ara yollar, kamyonlarla dökülen hafriyat toprağı ile ulaşıma kapatıldı.

Kendisiyle telefonda görüştüğümüz Ballar Muhtarı Yüksel Horos sitemize yaptığı açıklamada, “Köyümüzde şu an 7 pozitif vaka söz konusu, nasıl bulaştığını henüz bilmiyoruz. Hastalarımız Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi Pandemi Ünitesinde tedavi altına alındı. 7 vakadan 5’inin sağlık durumu şu an için normal denilebilecek düzeyde ancak 2 kişinin durumu ise ciddi. O kişilerle temas ettiği düşünülen 37 kişiye daha test yapıldı, sonuçların gelmesini bekliyoruz. İnşallah çok daha kötü bir durumla karşılaşmayız. Gerekli tedbirleri ivedi bir şekilde almaya ve uygulamaya gayret ediyoruz. Salgın ile ilgili tedbirlere azami ölçüde dikkat etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Karaağaç Haber olarak komşu köyümüz Ballar halkına ve hasta vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.