DOLAR32,4641% -0.1
EURO34,7550% -0.64
STERLIN40,5545% -0.62
FRANG35,5288% -0.27
ALTIN2.435,92% -0,01
BITCOIN63.597,27-1.638

Bacadan Çıkan Kıvılcım Yangın Çıkardı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bacadan Çıkan Kıvılcım Yangın Çıkardı

Karaağaç sakinlerinden ve esnaflarından Merkez Mahallede ikamet eden Halil Karaağaç’a ait iki katlı ve ahşap çatılı evde akşam saatlerinde yangın çıktı.

Bacadaki kurumun bir anda alışması nedeniyle çatıya sıçrayan yangın, çevredeki vatandaşların ve Cebeci Muhtarı Gürkan Durmuş’un yönetimindeki Cebeci Gönüllü İtfaiye Ekiplerinin erken müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Edindiğimiz bilgilere göre kat kaloriferli olan evde, olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre elektrikler kesildi. Kalorifer kazanı çalışmayınca soğukta beklemek istemeyen aile fertleri, evde bulunan sobayı yakarak ısınmaya çalıştı. Biriken kurum sebebiyle alev alan bacadan çıkan kıvılcımlar, rüzgarın da etkisiyle bir anda çatıya sıçradı. Aile fertlerinin yangını erken fark etmesi ve çevredeki vatandaşların yangına erken müdahalede bulunması, olası bir faciayı önledi.

Olay yerine çağrılan gönüllü itfaiye ekipleri, gerekli tedbirleri aldıktan sonra yangına müdahale ederek baca içinde soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası çatıda küçük çaplı maddi hasar meydana gelirken can ve mal kaybının yaşanmaması en büyük teselli oldu.

Karaağaç Haber olarak Halil dayımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.