DOLAR32,5999% 0.34
EURO34,8211% 0.18
STERLIN40,4534% -0.43
FRANG35,8280% 0.59
ALTIN2.508,34% 0,96
BITCOIN2.117.7852.358

Atatürk Havalimanı’nda Patlama

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Atatürk Havalimanı’nda Patlama

Atatürk Havalimanı’ndaki patlamanın dış hatlar terminalinde gerçekleştiği iddia ediliyor. Son dakika bilgisine göre havalimanında 2 ayrı noktada terör saldırısı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Atatürk Havalimanı’na giriş ve çıkışlar kapatıldı.

hava_limani_bomba

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde akşam saat 22.00 sıralarında patlama meydana geldi. İddia göre şüpheli bir kişi polis tarafından fark edildi ve ardından silahlı çatışma yaşandı. Canlı bomba olduğu belirtilen kişi, bu sırada kendini patlattı. Polis ekiplerinin dikkati sayesinde olası bir facianın da engellendiği kaydedildi. Patlamada yaralananlar arasında havalimanında görevli polislerin olduğu öğrenildi.

ataturk_havalimani

CNN Türk’te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye’nin Gündemi programına bağlanan görgü tanığı Ercan Ceyhan’ın ifadesine göre, havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor. Tanığın ifadesine göre havalimanında önce silah sesleri daha sonra ise iki patlama meydana geldi.

Patlamada 6’sı Ağır 60 Yaralının Olduğu Bildirildi

Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracı ile hastanelere taşındı. Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptıkları yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

patlama_ataturk

Özel harekat ve Bomba İmha Ekibi Sevk Edildi

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali’nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor.

havalimani_patlama

Yaralıların kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Polis Helikopteri De Havalimanı Üzerinde Uçuş Yapıyor

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

“İlk Belirlemelere Göre 10 Civarında Şehidimiz Var”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir.” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamalarla ilgili Türk Kıuzılayı’ndan kan bağışı çağrısı yapıldı. İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasında kan bağışı yapılacak noktalar Kızılay’ın resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık yaptığı açıklamada, kan bağış noktaları dışındaki hiçbir yerden kan bağışında bulunulmaması çağrısında bulunarak yalnızca kendi belirttikleri noktalardan kan bağışında bulunulması konusunda uyarıda bulundu.