DOLAR32,5232% 0.02
EURO34,6857% -0.14
STERLIN40,2294% -0.02
FRANG35,6375% -0.19
ALTIN2.431,64% -2,72
BITCOIN66.430,812.844

Annesi Kızına Umut Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Annesi Kızına Umut Oldu

Köyümüz sakinlerinden Karşı mahallede ikamet etmekte olan Şaziye & Sadık Köroğlu (Daldan’ın Sadık olarak bilinen) çiftinin kızları Dilek Tav, böbrek nakli oldu.
.
Köyümüz sakinlerinden Sadık & Şaziye Köroğlu çiftinin kızları Dilek Tav’ın (32), yaklaşık 11 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunuyordu. 11 yıldan beri hastane hastane gezip derdine derman arayan evli ve iki çocuk annesi olan Tav’a kendi annesi Şaziye Köroğlu, (65) böbreği ile yeniden hayat verdi.
.
IMAG2694.
Böbrek yetmezliği olan ve böbreklerinde protein kaçağı bulunan Dilek Tav, 11 yılda hastane hastane dolaştı.
.
4 yıl Kocaeli Devlet Hastanesi’nde, 3 yıl Kocaeli Üniversitesi – Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 4 yıl da İstanbul / Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Tav; “Bugün git, yarın gel.” anlayışı yüzünden derdine çare bulamadı. Doktor doktor, hastane hastane dolaşan Tav’ın durumu her geçen gün daha da kötüye gitti.
.
Maddî durumu ve sosyal güvencesi olmayan aile, hastane koridorlarında yıllarca dolaştırıldı. Kocaeli Üniversitesi – Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden İstanbul / Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevki yapılan ve burada yaklaşık 4 yıl diyaliz tedavisi ve ilaçlı tedavi gören Tav’a, hastane binasında tadilat olduğu gerekçesi ile ameliyat yapılmadı. Acıları ve ağrıları günden güne artan aileye, “Sizi ancak yeni binamıza geçtikten sonra ameliyata alabiliriz.” denilerek 6 ay sonrasına gün verildi.
.
Bu durum üzerine Kocaeli Üniversitesi – Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktorları ile tekrar irtibata geçen aile, doktorlarının tavsiyesi ile İstanbul / Altunizade’deki Başkent Üniversitesi – Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi.
.
Başkent Üniversitesi – Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yeni doktorları ile irtibata geçen aile, resmi işlemleri hemen başlattı.
.
IMAG2699.
Ekstra masraf yapmak ve zaman kaybı yaşamak istemeyen aile, daha önceden yaptırmış oldukları tahlilleri ve tektikleri içeren dosyaları almak için İstanbul / Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hastane yönetimi: “Biz o kadar uğraştık, emek verdik. Başka bir hastanede ameliyat olacaksanız, dosyalarınızı veremeyiz.” diyerek ailenin bu talebini reddetti.
.
Yaşadıkları şok karşısında ne yapacağını bilemeyen aileye, Başkent Üniversitesi – Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri yardımcı oldu. Yeşil kartı olan aile önce İstanbul / Ümraniye – Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti, buradan Başkent Üniversitesi – Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk aldıktan sonra, Başkent Üniversitesi – Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı.
.
Anne Şaziye Köroğlu’ndan alınan böbrek, kızı Dilek Tav’a nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından müşahade sevisine alınan anne-kız, 15 gün kaldıkları hastaneden gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün akşam sularında taburcu olacak.
.
Kendilerini ziyarete gittiğimizde yaşadıkları sıkıntı dolu yılları ve zorlu geçen süreci anlatan aile, gözyaşlarını tutamadı. Anne Şaziye Köroğlu: “Kızımın sağlığı her şeyden önemli. Kızım 11 yıldır bu dert ile uğraşıyordu. Doktorlar kızımın böbreklerinin tamamen iflas ettiğini söylemişlerdi. Protein kaçağından kızımın böbrekleri üzüm tanesi gibi kalmış, kurumuştu. Kızım ile böbrek dokularımız uyuşuyordu, ben de böbreğimin birini kızıma bağışlama kararı aldım. Ben zaten 65 yaşımı doldurmuşum, bu saatten sonra ne kadar yaşarsam kârıma. Allah (c.c.) kızımı evlâtlarına ve ilesine bağışlasın. Zor oldu, büyük acılar çektik. Masada kalma riskimiz vardı. Çok şükür hepsi geride kaldı. Allah (c.c) daha büyük imtihanlardan bizleri korusun. Hastane yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Allah (c.c.) hepsinden ebeden razı olsun, her şeyimizle a’dan z’ye ilgilendiler ve ilgileniyorlar. Sosyal güvencemiz olmamasına rağmen bizden bir kuruş para talep etmediler, ayrımcılık yapmadılar. Biz yıllarca boşuna acı çekmişiz.” diyerek duygularını ifade etti.
.
Karaağaç Medya olarak aileye geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletirken, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurguluyor, yaşanan mağduriyet konusunda da yetkilileri göreve davet ediyoruz. Allah (c.c.) acil şifalar versin.
.