DOLAR32,5398% 0.15
EURO34,9172% -0.2
STERLIN40,8596% -0.16
FRANG35,6658% 0.07
ALTIN2.434,64% -0,06
BITCOIN64.517,220.348

2B Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
2B Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Köylülerimiz, 2B kapsamına giren araziler için belirlenen rayiç bedelleri çok bulunca yaklaşık 1 ay önce  kent merkezinde protesto yürüyüşü yapmıştı. Karaağaç’tan araçlarla İzmit’e gelen yaklaşık 1000 kişi, Perşembe Pazarı alanında toplanarak  ellerindeki, ‘Köylüleri öldürmeyin, yaşatın’, ‘Karaağaç köylüleri 2B mağduru’ pankartları ve ‘Oy kaleni yıkma başbakan’ dövizleriyle birlikte ‘Eşitlik istiyoruz’ sloganı atarak Sabri Yalım Parkı’na kadar yürümüştü.

Karaağaç

 

 

 

İlyas Şeker-Karaağaç

 

 

İlyas Şeker-Karaağaç

 

 

Yerel ve ulusal medyanın yoğun ilgi gösterdiği protestoda, açıklama yapan muhtarımız Mehmet Elmacı, “Karaağaç’ta 4 bin 150 dönüm 2B arazisi var. Bizim köyümüzden dönüm başı 8 bin ile 15 bin lira isteniyor ama çevremizdeki köylerden dönümüne 800 lira ile 4 bin lira isteniyor. Biz eşitlik istiyoruz. Bizden niye bu kadar fazla para isteniyor?” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Basın açıklaması üzerine Kocaeli vali yardımcısı Aziz İnci, muhtarımız ve köylülerden oluşan 5 kişilik bir heyeti Kocaeli valisi ile görüştürmüştü. Görüşmede, konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Kocaeli Defterdarı ve Kocaeli Milli Emlak müdürünü de makamına çağıran Topaca, konu ile ilgileneceği sözünü vermişti. Yapılan işlemlerde bir yanlışlık, kanunsuzluk ve hukuksuzluk olup olmadığının araştırılması talimatını veren Topaca, köyümüzü uygun bir zamanda ziyaret edeceği sözünü vermişti.

 

EYLEMİMİZ GENİŞ YANKI UYANDIRDI

 

Yapılan protestonun ardından Kocaeli yöneticileri ve siyasiler, bu sorunun çözülmesi için çalışma başlattı. Pazartesi günü Ak Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker, Ak Parti Kandıra ilçe başkanı Erdinç Şentürk ve Ak Parti Kandıra Belediye başkanı aday adaylarının da aralarında bulunduğu yöneticiler köyümüzde bir takım ziyaretlerde bulundu. 2B konusun çözüleceği sözünü veren Şeker, belirlenen taban ve tavan fiyatların tekrar işleme alınacağını ve çevre köylere yakın bir rayiç bedel belirleneceğini dile getirdi. 2B kapsamına giren yerlerin fiyatlarının daha adil belirlenmesi için Milli Emlak müdürlüğünden gelecek olan ekip, tekrar bir değerlendirme yaparak komisyona bildirecek. Alınan bilgilere göre, belirlenecek fiyatlar 3 bin ile 8 bin arasında olacak.