DOLAR32,3150% 0.18
EURO35,1774% 0.11
STERLIN40,8310% -0.45
FRANG35,6950% -0.06
ALTIN2.282,35% 0,21
BITCOIN2.267.753-0.405

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

17 Yaşındaki Genç Kız Kalbine Yenik Düştü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
17 Yaşındaki Genç Kız Kalbine Yenik Düştü

İzmit – Tavşantepe’de ikamet eden Ekrem Okur & Rahime Demir’in iki kız çocuklarından büyüğü olan 17 yaşındaki lise öğrencisi Elif Şevval, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, yaz tatili sebebiyle kardeşiyle birlikte Kandıra’nın Kocakaymaz – Aksakallı Mahallesinde ikamet eden dedesinin yanına giden Okur, iki gün önce kardeşi ve arkadaşları ile geç saatlere kadar oturup vakit geçirdikten sonra dinlenmek için odasına çekildi.

Sabah olunca kız kardeşi, ablasını kahvaltıya uyandırmak için odaya geldi. Elif Şevval’e seslenen kardeşi, ablasının kendisine tepki vermemesi üzerine geceleyin geç saatte yattıkları için ablasının biraz daha uyumak istediğini düşündü ve salona geri geldi. Evdekilere, ablasını kaldırmaya çalıştığını fakat uyanmadığını ifade edince odaya bu kez baba Ekrem Okur gitti. Kızına seslenen baba, Elif Şevval’in hiçbir tepki vermemesi üzerine rahatsızlandığını düşündü. Kızının nabzının atmadığını ve nefes alıp vermediğini gören baba, hemen 112 acil servis ekiplerine haber vererek yardım istedi. Yaklaşık 15 dakika içinde olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalede genç kızın kalp krizi geçirdiğini tespit etti. 15 dakika kadar kalp masajı yapılan Elif Şevval, ambulansla hemen Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Doğuştan kısmi bedensel engelli olan genç kızın, sağ elinde ve sol göğsünün üst bölgesinde kitleye benzer bir şişlik bulunuyordu. Uzun yıllar tedavi gören genç kızın bu rahatsızlığı devam ediyordu. Kalp krizini bu durumun tetiklediği düşünülüyor.

Genç kızın naaşı, yapılan otopsinin ardından dün sabah saatlerinde aile yakınlarına teslim edilerek öğle saatlerinde Kocakaymaz – Aksakallı Mahallesindeki hanelerine getirildi.

Merhumenin cenazesi, 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aksakallı Mahalle Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

17 yaşındaki genç kızın ani ölümü, başta ailesi olmak üzere arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Elif Şevval’in son yolculuğuna uzaktan ve yakından yüzlerce kişi katıldı. Defin işleminin ardından ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ile taziye dileklerini ileten vatandaşlar daha sonra kabristanlıktan ayrıldı.

Elif Şevval Okur, Karaağaç sakinlerinden Kocaeli / Kartepe – Köseköy’de ikamet eden Cemile Demir’in (Sıbıç) torunu oluyordu.

Karaağaç Haber olarak ebediyete göç eden Elif Şevval kardeşimize Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.